Hirdetés

Betiltatná a Microsoft a Motorola okostelefonokat



|

Egyebek mellett az adatszinkronizáció módját kifogásolja a felperes.

Hirdetés

Hétfőn új fázisába lépett a Microsoft és a Motorola Mobility között dúló szabványháború. A Bloomberg beszámolója szerint a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ITC) washingtoni meghallgatásán a szoftveróriás kérte, hogy akadályozzák meg a Motorola okostelefonok forgalmazását, mert azok sértik a szoftveróriás néhány szabadalmát. A beadványban érintett modellek a Droid 2, a Droid X, a Cliq XT, a Devour, a Backflip és a Charm.

 

 

A felperes jogi főigazgató helyettese nyilatkozatában kiemelte, hogy felelősséggel tartoznak dolgozóik, ügyfeleik és partnereik és részvényeseik felé, hogy megvédjék intellektuális javaikat, az ügyben kedvező döntésre számítanak.

 

A Motorola szóvivője szerint erőteljesen védelmezik majd állásaikat és már ők is felléptek jogi úton Európában és az USA-ban is a Microsoft ellen annak nagymérvű szabadalomsértő magatartása miatt.

 

A Microsoft beadványa az androidos Motorola készülékek némelyikét célozza, konkrétan azok e-mail, címtár és egyéb adatszinkronizációs módszereit jelöli meg szabadalomsértőként. Emellett a hátralévő akkumulátor üzemidő kijelzését és a legjobb jelerősség keresését is sértőnek jelölték meg.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.