Hirdetés

Bill Gates a netes keresők jövőjéről



|

Hirdetés

Távol-keleti útjának szingapúri állomásán Gates mintegy 7000 informatikai szakember előtt olyan jövőt festett le, amelyben minden személy és minden rendszer vezeték nélküli összeköttetésben áll egymással.

"Bárhol, bármikor hozzáférhetők lesznek az információk, amelyek vezeték nélküli kapcsolaton jutnak el hozzánk" - vázolta fel Gates. "Ez azt jelenti, hogy elég csak magunknál tartani a hordozható gépünket, máris elérhetők leszünk. A hordozható PC-k mérete csökken és előbb-utóbb olyan táblákká változnak, amelyekre tollal és ceruzával, de akár billentyűzettel is írhatunk."

A mobiltelefonjukkal a zsebükben az emberek jelentős része már ma is folyamatosan "be van kapcsolva". Gates szerint a mobil alkalmazások egyre fejlettebbek lesznek, így a felhasználók egyre több szolgáltatást érhetnek el rajtuk keresztül, legyen szó akár térképekről, akár elektronikus vásárlásról. A kamerával rendelkező telefonok segítségével hamarosan elég egyetlen képet készíteniük a számláról, a szövegfelismerő program pedig azonnal továbbítja az adatokat a könyvelési rendszerbe -- példálózott a Microsoft első embere.

Bár ma a szabványok segítségével az interneten keresztül gyakorlatilag bármilyen rendszerek összekapcsolhatók, a világhálónak jelentős fejlesztésekre van szüksége, mint ahogy a keresőknek is. "Az Internet annyira népszerű hogy csak továbbfejleszteni lehet, nem tehetjük meg hogy egyszerűen csak kidobjuk és csinálunk egy újat" - mondta Gates.

A Microsoft vezető szoftvertervezője úgy gondolja, a felhasználók elégedettek a keresőkkel, azonban ezek a motorok még mindig nagyon kezdetlegesek ahhoz képest, hogy milyennek kellene lenniük. A felhasználóknak sokkal könnyebben kellene navigálnia és keresnie - véli Gates. A jövőben lehetőség lesz arra, hogy a keresők megértsék a dokumentumokat, tehát ha keresünk valamit, a kérdésre ne csak linkeket, hanem konkrét választ kapjunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.