Hirdetés

Bill Gates hamarosan visszavonul



|

Gates visszavonul a napi teendőktől és alapítványának szenteli idejét

Hirdetés

A két éves átmeneti időszak alatt a feladatok fokozatosan kerülnek át más vezetők vállára. Gates 2008. júliusa után is marad a Microsoft elnöke, továbbá tanácsadóként is működik majd a főbb projekteknél.

Gates és barátai

Bill Gates, Craig Mundie, Ray Ozzie és Steve Ballmer

Ray Ozzie kapja majd meg a Vezető Szoftvermérnök titulust, s Gates mellett gondoskodik majd arról, hogy minden technikai fejlesztés jól haladjon. Fokozatosan veszi majd át a felelősséget Gates feladataival kapcsolatosan. Craig Mundie kerül majd a kutatással és stratégiával kapcsolatos feladatok élére.

"Véleményem szerint a nagy vagyon nagy felelősséggel jár. Olyan felelősséggel, amellyel a társadalom felé tartozom, biztosítva azt, hogy amit kaptam, a legmegfelelőbb úton juttatom vissza", mondta Gates, majd hozzátette, "Nem vonulok nyugdíjba, csak átalakítom a fontossági sorrendemet."

Az ötven éves Bill Gates 1975-ben alapította meg a Microsoftot gyerekkori barátjával, Paul Allennel, ám csak 1986-ban törtek be a piacra. Egészen 2000-ig volt a vállalat elnök-vezérigazgatója, amikor ezt a szerepet Steve Ballmer vette át tőle. Gates ekkor hozta létre alapítványát feleségével közösen. A szervezet jelenleg 29,1 milliárd dollár vagyonnal rendelkezik. Az itt végzett munkájáért a Time Magazine tavaly az év embereinek választotta a házaspárt.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.