Hirdetés

Bill Gates mutatta be a legújabb Office verziót



|

Hirdetés

Gates nem kis mellénnyel "az Office 95 óta megjelenő legfontosabb szoftver" jelzővel illette az alkalmazás-csomagot. A pár évente megtartott, Microsoft alapokon fejlesztők számára rendezett konferencián egyértelműen az Office 12 az egyik zászlóvivő. A szoftveróriás feje szerint az irodai csomag új verziójának legfőbb erénye a biztonság lesz. Némi önbizalom-túltengésről tett tanúbizonyságot, mikor a nemrég bekövetkezett helyi áramkimaradásokkal viccelődött: "Az a célunk, hogy a szoftvereink ugyanolyan megbízhatóak legyenek, mint az elektromos hálózatok. Igaz, a tegnapi áramszünetet tekintetbe véve mi már jobbak vagyunk mint az áramszolgáltatók".

De mik is az Office 12 kézzel fogható újdonságai? Többek között egy újratervezett grafikus felület, ahol a felhasználók visszajelzései alapján sokkal több olyan funkció is ikonként szerepel majd, amelyeket eddig csak szöveges menükből lehetett elérni. Dinamikus lesz az eszközök listája is, melyeket a szoftverek mindig az adott elvégzendő feladathoz optimalizálva jelenítenek meg. A formázás és az oldalak grafikus elemeinek megtervezése is egy félautomata segéddel válik majd könnyebbé.

Gates a kérdésekre elmondta, hogy ugyan a sok új funkció miatt eltarthat akár másfél-két hétig is, míg a régebbi Office típusok felhasználói "átszoknak" az új változatra, de szerinte az új funkciók jóval eredményesebbé tehetik a munkát, így behozva a kiesett időt.

A konferencia első napján egyébként szó esett még a Vista legfontosabb lehetőségeiről, melyek segítségével programjainkat jobbá tehetjük, előadás hangzott el a .NET fejlesztéseiről és megtették az első bejelentéseket a Windows Workflow Foundation nevű kezdeményezésről is, mely segítségével a Microsoft a munkafolyamat-kezelő rendszerek Windowsos fejlesztését segítené elő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.