Hirdetés

Bill Gates visszatér



|

A TechArp információi szerint újra munkába áll a Microsoft korábbi vezére. A Sun közben bemutatta új Bluebox technológiáját.

Hirdetés

A mérvadónak számító malajziai TechArp értesülései szerint Bill Gates egy időre megszakítja nyugdíját, és újra visszatér a Microsofthoz. Informátoraik szerint ennek ellenére hivatalosan továbbra is Steve Ballmer marad a redmondi cég vezérigazgatója, de a Windows 7 operációs rendszerért teljes egészében Bill Gates felel majd.

"Jelenleg Bill ugyanis úgy érzi, hogy barátját Ballmer-t megviselte a Vista körüli elégedetlenség, s emiatt a Microsoftnak egy új, inspiráló vezetőre van szüksége, aki átlendíti a céget a válságos időkön
" - írják az oldal szerkesztői.

Windows 7 kedvezmények
A TechArp szerint a visszatérő Bill Gates csak a Windows 7 elterjedéséért felel majd, hogy ne következzen be az, amit a Vista esetében elrontottak. Ennek érdekében több intézkedést is terveznek a malajziai lap szerint:

- Ingyen Windows 7 operációs rendszerrel látják el azon elégedetlen Windows Vista felhasználókat, akik a Microsoft ügyfélszolgálatánál elégedetlenségüket fejezték ki az operációs rendszer teljesítménye, vagy kompatibilitási problémái miatt.

- Néhány elmaradottabb országban 30-50 százalékkal csökkentik a Windows 7 árát

- Néhány kiválasztott oktatási intézményt ingyenes Windows 7 licencekkel látnak el

- a Windows 7 bevételének 10 százalékát országonként jótékonysági célokra fogják fordítani

- Továbbá elérhetővé teszik a Windows 7 kódjának egy részét

Bluebox-szal újít a Sun
A hír elkészültének pillanatában érkezett szerkesztőségükbe egy figyelemreméltó közlemény: elkészült a Sun Microsystems legújabb fejlesztése, amellyel tovább növelhető a nagyvállalati adatközpontok működésének hatékonysága.

„A termék prototípusának megjelenését több éves kemény alkotó munka előzte meg." - nyilatkozta Kakamita Toi To, a termék kifejlesztésére létrehozott csoport vezetője, a Sun emberközpontú infrastruktúráért felelős alelnöke. „Az alkotó folyamat során valódi környezetben szimuláltuk azokat az igényeket, melyek a XXI. század informatikai szakembereinél jelentkezhetnek."

A Blackbox konténeréhez közvetlenül csatlakoztatható új kék doboz, az adatközpontot üzemeltető személyzetnek mindennapi életét könnyíti meg. Egy zöldmezős adatközpont beruházást már eddig is kiválthatta a Sun moduláris adatközpontja, viszont a Bluebox segítségével kiválthatóak a korábban szükséges kiegészítő infrastrukturális építmények is. A Bluebox segítségével most már valóban a világ bármely pontján egy nap alatt felépíthető egy komplett adatközpont, amennyiben a szükséges hideg víz, áram és hálózati csatlakozások rendelkezésre állnak. A cég moduláris adatközpontjához csatlakozva, annak vízhűtéses rendszere látja el a Bluebox vízellátását is.

Az adatközpontból a vízhűtéses rendszernek köszönhetően távozó meleg víz segítségével a kézmosás higiénikusabban és a hatékonyabban megoldható, az alkalmazottak részére jobb közérzetet biztosítva, miközben a meleg víz előállítása nem növeli a teljes rendszer széndioxid kibocsájtását. A kiegészítő elem vízfogyasztása minimális, ezáltal a lehető leghatékonyabban integrálódik a Sun környezettudatos portfoliójába.

Végezetül el kell ismernünk, hogy minden egyes mondat, ami fentebb olvasható hamis, csupán a kitaláció része. Mi pedig a fenti sorok kiötlőivel együtt boldog április elsejét kívánunk minden egyes olvasóknak!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.