Hirdetés

Bírót játszik a mesterséges intelligencia



|

A szoftver mérlegeli a jogi bizonyítékokat és a morális kérdéseket, majd megjósolja az ítéletet.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia képes mintákat találni szinte bármiben, ezért ügyesen tudja megjósolni, hogy milyen filmeket, sorozatokat vagy zenéket szeretünk. Az ajánlások pontossága pedig folyamatosan javul. 

Hirdetés

Emiatt talán nem olyan meglepő, hogy nehezebb feladatokra is alkalmas az AI. Brit tudósok tárgyalások végkimenetelét jósolják meg vele. 

Az alkalmazott szoftver képes mérlegelni a jogi bizonyítékokat és a morális kérdéseket, majd pontosan megjósolni az ítéletet a való életben. 

A bírót játszó mesterséges intelligencia ugyanazokra a következtetésekre jutott ötből négy esetben, mint az Emberi Jogok Európai Bírósága. 

Az algoritmus minden esetben megvizsgálta az elérhető információkat, majd saját döntést hozott. Az igazi bíróság ítéletével 79 százalékban egyezett az, amire az AI jutott a különböző ügyekben. 

A kutatók persze nem szeretnék lecserélni a bírókat és az ügyvédeket, azonban minták gyors azonosítására kiváló segítségnek találják a mesterséges intelligenciát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.