Hirdetés

Biztonság: APC Back-UPS ES 550VA szünetmentes táp



|

Az APC Back UPS ES szünetmentes tápegység kiváló kompatibilitása révén az otthoni felhasználók álma

Hirdetés

A PC-s szünetmentes tápegységek gyártói külön tápkábelt mellékelnek az általuk előállított eszközök mellé, ugyanis csatlakozójuk eltér a villásdugótól, aminek legfőbb oka a helyspórolás. A kábelcsere az esetek többségében nem okoz problémát, mert a számítógép és a monitor tápkábele egyaránt cserélhető. Ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy a számítógép körüli perifériákat (például modem, router és egyéb hálózati tápellátást igénylő eszköz) nem csatlakoztathatjuk rá - kivéve ha készítünk vagy vásárolunk egy erre a célra alkalmas elosztót vagy hosszabbítót.

 

 

nagykep_kicsi.jpg
A Back-UPS ES sorozat legfőbb előnye más szünetmentes tápegységekkel szemben, hogy az elektromos tápellátást igénylő eszközök szabványos CEE7 aljzaton keresztül csatlakoztathatók, ezáltal bármilyen eszközt rákapcsolhatunk, a telefontöltőtől kezdve a televízióig. Ezért az APC Back-UPS ES jól megtermett hosszabbítóhoz hasonlítható, amelyre összesen nyolc fogyasztó csatlakoztatható. Áramkimaradás esetén a nyolc eszköz közül csak négyet képes akkumulátorról táplálni, míg a másik négy fogyasztó csupán túlfeszültség-védelemben részesül.

 

 

Éppen ezért ez utóbbiakra azokat az eszközöket érdemes csatlakoztatni, amelyeket meg akarunk védeni a hálózati zavaroktól és a villámoktól, de áramszünet esetén nélkülözhetők, azaz az akkumulátoros tápellátás nem létfontosságú számukra.

A négy táplálandó eszközt négy dedikált aljzat szolgálja ki; ezek összeköttetésben vannak a vezérlőelektronikával, illetve az akkumulátorral, amely áramszünet esetén azonnal működésbe lép.

 

IMG_5641_kicsi.jpg

Topológiáját tekintve a Back-UPS ES Stand By rendszerű, azaz folyamatosan monitorozza a hálózati feszültséget, és amennyiben problémát észlel, azonnal átkapcsol akkumulátoros üzemmódra, amit hangjelzéssel ad a tudtunkra. Védelmi funkció között a telefonvonali védelem is megtalálható. A mellékelt USB-kábel és a PowerChute szoftver segítségével figyelemmel kísérhetjük a szünetmentes tápegység aktuális állapotát, többek között az akkumulátor töltöttségi szintjét, a hálózati feszültséget és a fennmaradó tartásidőt is.

 

powerchute_kicsi.jpg
A szoftver számos konfigurációs lehetőséget kínál: beállíthatjuk például a hálózatifeszültség-tartományt - amelyen kívül a szünetmentes egység az akkumulátorról fogja táplálni eszközeinket, megvédendő azokat az alacsony, illetve túlfeszültségtől -, ahogy az elektromos zajjal szembeni érzékenységet is. A szoftver letiltja a Windows beépített UPS-szolgáltatását, így a riasztás és az ezzel kapcsolatos reakciók (értesítés, hibernálás, leállítás stb.) beállítása a továbbiakban a PowerChute szoftveren keresztül zajlik. A program funkcionalitása azonban nem merül ki ennyiben: feljegyzéseket is készít, amelyekből megtudhatjuk, hogy mikor volt szükség legutóbb beavatkozásra.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.