Hirdetés

Biztonsági funkciókkal gazdagodik a Microsoft-fiók



|

Úton a tevékenységnapló, vészkulcsot kapnak a kétlépcsős hitelesítők.

Hirdetés

A redmondi vállalat lassan, de biztosan halad az online szolgáltatásainak központosított elérésére kitalált Microsoft-fiók fejlesztésével, az elkövetkező hetekben biztonsággal és felügyelettel kapcsolatos újítások válnak elérhetővé a rendszerben.

Hirdetés


A leginkább látványos újítás, hogy elérhető lesz egy közelmúltbeli tevékenységeket felsoroló lap: ezen megtekinthetőek lesznek például a bejelentkezések részletei, így leleplezhetőek lesznek a fiókban csendben kémkedők. Bővül a biztonsági értesítések köre is, például a jelszó megváltoztatása esetén is kérhető lesz SMS-es jelzés, plusz több telefonszám és e-mail megadása esetén vezérelhető lesz az üzeneteket megkapók köre.


Végül jó hír lehet a kétlépcsős azonosítást használók számára, hogy generáltatható lesz egy mesterkulcs, így ha rossz kód jönne SMS-ben, továbbá a mobilos hitelesítő alkalmazás is csődöt mondana, akkor ezt megadva be lehet lépni a fiókba. Ugyan a kérdéses körülmények rendkívül valószínűtlenek, ám mégis üdvözlendő fejlesztésről van szó.

 

 


(Forrás: Microsoft | Fotó: José María Mateos)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.