Hirdetés

Biztonsági rés az MSN Messengerben



|

Rendszerösszeomlás, kártékony kódok futtatása - ezeket segítheti elő a rés.

Hirdetés

A Secunia biztonsági cég számolt be először arról a sebezhetőségről, amely az MSN Messenger egyes verzióit érinti. A hiba elsősorban azért jelent komoly kockázatokat, mert a felhasználók az általuk biztonságosnak tartott MSN Messenger programon keresztül könnyedén megtéveszthetők, és a számítógépeik kiszolgáltatottá válhatnak a különböző kártékony programokkal, illetve tevékenységekkel szemben.

A Secunia a biztonsági rést a kritikus veszélyességű sérülékenységek közé sorolta. A vizsgálatok megállapították, hogy a sebezhetőség egy puffertúlcsordulási hibára vezethető vissza, amely akkor használható ki, ha a felhasználó webkamerát is igénybe vesz a kommunikáció során. A sérülékenység a rendszer összeomlásához vagy kártékony kódok jogosulatlan távoli futtatásához vezethet.

 

Mit mond a Microsoft, mit mondanak a szakértők?>>>


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.