Hirdetés

Biztonsági tippek vírusirtó mellé #6: A frissítés



|

Hirdetés

Nem elég a vírusok és kéretlen levélszemét (spam) elleni védelemre odafigyelni, a kémprogramok tömeges elterjedésre miatt az ezek elleni védelemre is kell erőforrásokat biztosítani. Álljon itt egy a szaksajtóban korábban megjelent szemléletes példa: egy frissen telepített, de mindenféle védelem nélküli PC számítógép az internethez kapcsolódva alig pár percet képes csak ellenállni a támadásoknak, utána a különböző sérülékenységekre, behatolásra specializálódott kártevők megrongálják, illetve átveszik felette az uralmat.

 

A helyzetet súlyosbítja, hogy rossz esetben a támadások folyományaként még személyes adataink is közkézre kerülhetnek. Aki félvállról veszi a védekezést, nemcsak saját adatainak épségét veszélyezteti, hanem tudtán kívül maga is vírusterjesztővé válhat. Az operációs rendszer biztonsági frissítéseit mindig kísérjük figyelemmel és alkalmazzuk azokat haladéktalanul. Windows alapú gépünk állapotáról hasznos információkat kaphatunk a Secunia weboldal Online Software Inspector szolgáltatása, valamint a Microsoft Baseline Security Analyzer csomag segítségével – mindkettő ingyenesen igénybevehető.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.