Hirdetés

Biztonságos csevegőt készít a BitTorrent



|

Sejthetően peer-to-peer alapon fog működni a szolgáltatás.

Hirdetés

Az NSA-botrány nyár eleji kirobbanás óta az átlagos felhasználók körében is jelentős mértékben megnövekedett a titkosított kommunikációt lehetővé tevő kommunikációs szolgáltatások iránti igény, amely remek üzleti lehetőségeket rejt magában, még ha csak közvetett módon is származik belőle bevétel.

Hirdetés


Ennek jegyében a BitTorrent Inc. megkezdte a saját ingyenes csevegőjének kifejlesztését, a zártkörű alfa fázisban már tesztelés alatt álló Chat érdekességét a decentralizált, peer-to-peer alapú kommunikációja adja.


Egyelőre nem sokat lehet tudni a megoldásról, ám a jelek szerint a letöltőoldalak trackereihez hasonlóan a BitTorrent központi szervere csak a felhasználók összekapcsolását végzi majd. Maga az adatkommunikáció a Skype régi metódusához hasonlón erősen titkosított kapcsolatot használva közvetlenül folyik a csevegésben résztvevők számítógépei közt, így még a BitTorrent alkalmazottai sem lehetnek képesek kémkedni az ügyfelek után.


Az érdeklődők itt jelentkezhetnek tesztelőnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.