Hirdetés

Biztonságosabbá válhat a Chrome jelszókezelése



|

A tesztelői verzióban Mac OS X alatt már lehetőség van a jelszavak zárolására.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt meglehetősen nagy szenzációt okozott a felfedezés, miszerint a Google Chrome egyik kissé eldugott paneljén sima szöveges formában meg lehet jeleníteni az eltárolt jelszavakat, így a böngészőhöz hozzáférő illetéktelenek bármikor megnézhetik az áldozat különféle portálokon használt azonosítóit.

Hirdetés


Ez a például Firefoxban is jelen lévő lehetőség sosem volt titok, ám úgy tűnik a felhasználók széles táborának komoly meglepetést okozott. A felháborodásra válaszul a Google elmondta, hogy amennyiben a támadó hozzáfér a számítógéphez, akkor már minden mindegy; a biztonságuk érdekében a PC-től való eltávozás esetén zárolják az operációs rendszert, úgy nem lehet baj.


A felfedezés keltette vihar mostanra elült, azonban a hírek szerint a Google mégis csak próbál tenni valamit az ügy érdekében, ugyanis a Chrome alfa verziójában (Canary build) Mac OS X alatt lehetővé vált a jelszólistázó ablak jelszavazása. Az opció aktiválása esetén a többi jelszó feloldásához az OS X felhasználói fiókjának kódját kell beütni.


Firefox esetén platformtól függetlenül ősidők óta elérhető egy hasonló lehetőség: mesterjelszó megadása esetén munkamenetenként egyszer be kell írni a kódot, enélkül ugyanis nem listáztathatóak ki a tárolt jelszavak, továbbá a weboldalak belépési mezői sem kerülnek kitöltésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.