Hirdetés

Biztonságosabbá válik a GOG



|

Jövő hétfőn mindenkinél bekapcsolják a kétlépcsős hitelesítést.

Hirdetés

A gamereket sem kímélik az online bűnözők, sajnos teljesen hétköznapos a Steam, Origin, vagy éppen az Uplay felhasználói fiókjaik feletti hatalomátvétel. Az eddigi benyomásaink alapján a lopott online fiókokkal üzletelők eddig nem sokat foglalkoztak a DRM-mentes játékokat árusító GOG-gal, ám ez megváltozhat a jövőben, főként mivel a piactér már jó ideje vadiúj játékokkal próbálja bővíteni a kínálatát.


Hirdetés


A fióklopási probléma járványszerű terjedését megelőzendő a GOG illetékesei most úgy döntöttek, hogy jövő hétfőn - 2016. október 24-én - minden felhasználónál automatikusan aktiválni fogják a rivális szolgáltatások által már jó ideje aktívan reklámozott kétlépcsős hitelesítést. Érzésünk szerint a GOG-fiókkal rendelkezők többsége nem is hallott még arról, hogy idén március eleje óta már ilyet is kínál a szolgáltatás. Aktív kétfaktoros hitelesítés esetén a felhasználó e-mail címére küldi ki a bejelentkezéskor megadandó kódot a GOG.



A kétlépcsős hitelesítés manuálisan is bekapcsolható, ehhez az Account → Orders & Settings → Login and Security menübe kell belépni, ott az Enable gombra kell kattintani, végül pedig meg kell adni az e-mailben kiküldött biztonsági kódot. A jövő hétfői kényszerített bekapcsolás után ugyanitt manuálisan letiltható lesz a kétlépcsős hitelesítés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.