Hirdetés

BlueGriffon 1.1.1



|

Az ingyenes HTML-szerkesztő a Firefox által használt Gecko megjelenítőmotort használja.

Hirdetés

A HTML-programozásban kevésbé jártas felhasználók szívesen használnak úgynevezett WYSIWYG szerkesztőket, amelyekben az oldalak – elvileg – pontosan úgy néznek ki, mint ahogy a böngészőben látnánk. Természetesen ezekből az alkalmazásokból is léteznek rosszabbak és jobbak is – ez utóbbiak közé tartozik a BlueGriffon. A szoftver egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a Firefox által is használt Gecko megjelenítőmotort alkalmazza, így a szerkesztőfelületen összerakott oldalunk garantáltan úgy fog kinézni és úgy is fog viselkedni Firefox alatt, ahogy azt elképzeltük.

 



Honlapunkba egy kattintással illeszthetünk be táblázatokat, képeket, hivatkozásokat, illetve megváltoztathatjuk a bekezdések és a betűtípusok stílusát, kinézetét. Természetesen nemcsak vizuális szerkesztésre használható, hanem egy kattintással elérhetjük a kódot, így a hozzáértők akár finomhangolhatják is a program által előállított HTML-kimenetet.

A programmal HTML 4-, HTML 5- és XHTML 1-szabványú oldalakat tudunk készíteni, emellett alkalmas CSS 3-stíluslapok előállítására is, van benne egy SVG szerkesztő-alkalmazás, ráadásul a tudása (fizetős) beépülőkkel tovább bővíthető – például matematikai kifejezések beillesztésének lehetőségével.

Adatok:

- WYSIWYG-elvű webszerkesztő
- A kód szerkesztésének lehetősége direktben
- Gecko megjelenítő motor
- HTML 5-, CSS 3-, SVG-szerkesztő
- Tudása beépülőkkel bővíthető
- Fejlesztő: BlueGriffon.org
- Ár: ingyenes
- Web: bluegriffon.com

Értékelés:

Előny: nagyon jól használható szerkesztő, a kódban végzett módosításokat azonnal látjuk
Hátrány: fizetni kell a plusz funkciókat nyújtó beépülőkért, igaz, ezek nélkül is széles körű tudással rendelkezik

Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatás: 5
Ár/Érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.