Hirdetés

Böngésző-bajok



|

Sérülékenység a Firefoxban és az Operában.

Hirdetés

A problémát az okozza, ahogyan a két böngésző kezeli a BMP képállományokat. Egy megfelelően előkészített BMP képpel ugyanis hozzá lehet férni a böngésző által használt memóriaterülethez. Szerencsére a "preparált" BMP-vel megszerzett információk véletlenszerűek, de néha hasznos információkat is tartalmazhatnak, mint például a korábban látogatott oldalak listája, vagy a Könyvjelzők menü tartalma.

HTML kód segítségével ezek az adatok rögzíthetők és utána JavaScript használatával akár egy távoli kiszolgálóra is feltölthetők.

A sérülékenység a Firefox 2.0.0.11-es és a korábbi változatokat, valamint az Opera 9.50-es bétaverzióját érinti, szerencsére a 2.0.0.12-es Firefoxban már kijavították a hibát, ezért is érdemes frissíteni.




Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.