Hirdetés

Böngészővel is spórolhatunk áramot



|

A Microsoft ezúttal akkus üzemidővel és pénzmegtakarítással kampányol.

Hirdetés

Az Internet Explorert újból piacvezető böngészővé avanzsálni kívánó Microsoft az utóbbi években valóban rengeteget tett a szoftverének versenyképessé tétele érdekében, most pedig a sajtós csapat egy kissé retró hangulatú blogbejegyzésben kihirdette, hogy Windows 8-on az IE10 energiahatékonyabb a Chrome-nál és Firefoxnál.


A Microsoft állítása szerint a Fraunhofer USA által készített, valós felhasználási körülmények közti tesztek alapján az IE10 akár 18 százalékkal is kevesebb áramot fogyaszthat a versenytársainál. Ezt kontextusba helyezve a bejegyzés alapján ha minden egyesült államokbeli Chrome és Firefox felhasználó IE10-re váltana egy évre, akkor a megspórolt áram 10 ezer amerikai háztartás éves energiaszükségletét fedezné a kérdéses időszakban.

 
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.