Hirdetés

Búcsúzik a Firefox az NPAPI pluginektől



|

Az 52-es verziótól alapértelmezetten már csak a Flash használhatja az interfészt.

Hirdetés

A belátható jövőben többé-kevésbé búcsút vesz a rendkívül elavult NPAPI (Netscape Pulgin API) bővítményektől a Firefox. Az eredeti terveknek megfelelően most megerősítést nyert, hogy a 2017. március 7-én érkező Firefox 52 lesz az első olyan kiadás, amelyben alapértelmezetten már csak az Adobe Flash lesz működőképes az NPAPI interfészen keresztül. Az összes többi plugint letiltja majd a böngésző, bár ebben a kiadásban manuálisan még visszakapcsolható marad a futtatásuk.


Hirdetés


Fontos megemlíteni, hogy a Firefox 52 hosszan támogatott (ESR) kiadás lesz, így aki nélkülözhetetlen NPAPI-s plugineket használ, az körülbelül egy éven keresztül maradhat ezen a változaton, érkeznek majd hozzá biztonsági frissítések. A böngésző normál kiadását használók esetében a Firefox 53-tól megszűnik a NPAPI-s bővítmények manuális bekapcsolhatósága, csak az Adobe Flash használhatja majd az interfészt.



A témánál tartva a Mozilla már dolgozik azon, hogy lecserélje a Firefox által használt Adobe Flash-t a Chrome-ban lévő PPAPI-s kiadásra, továbbá a fent említett Firefox 53-tól kezdődően a Windows XP és a Windows Vista támogatását is megszünteti a Mozilla.


(Forrás: Ghacks | Nyitókép: janb97)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.