Hirdetés

Camtasia Studio 8



|

A TechSmith szoftvere már évek óta az egyik legjobb (ha nem a legjobb) képernyőrögzítő, jó hírnevét a nyolcas kiadás tovább erősítheti.

Hirdetés

Kétség sem férhet hozzá, hogy most is egy fontos kiadással van dolgunk, hiszen egyrészt optimalizálták a rögzítő motort, amellyel akár már számításigényes programok képét (például erősebb konfiguráció mellett játékokét) is akadás nélkül rögzíthetjük. Tesztünk során legalábbis egy Core i3-as, 8 GB RAM-os gépnél (4 GB a javasolt) nem érzékeltük 30 fps mellett problémát.

 



Fontos átalakuláson ment át a szerkesztő is, ahol már végtelen számú sávval dolgozhatunk, áttűnésekkel, feliratokkal, narrációval, vizuális effektekkel és animált tartalmakkal színesítve bemutató videóinkat. Ezekkel akár összetettebb felvételek is létrehozhatók, azaz a Studio teljes értékű videoszerkesztő programmá vált, amely mellé – nem mellékesen - egy remek rögzítő is dukál (ahogy a lenti videóban is látható).

 



Az újdonságok sorában kiemelhető még az interaktív elemek beágyazásának megjelenése, amellyel kvízeket, elágazásokat és hivatkozásokat tehetünk felvételeinkbe. A kérdőívek esetén a Camtasia naponta e-mailben értesít minket az eredményekről, sőt exceles összesítést formájában.

 



A megosztásnál szintén gazdagodtak a képességek, hiszen a Flash mellett immár HTML5-be ágyazható médiumot is kérhetünk, sőt iPod- és iPhone-kompatibilis mentéseket készíthetünk. Ezen felül a programhoz jár 2 GB screencast.com tárhely, illetve a gyártó oldaláról gazdagítható a szoftver médiatára.

A Camtasia Studio egyedüli gyengesége a viszonylag magas ára, amit kétségtelenül nem magyar pénztárcához mértek. Ettől függetlenül mindenkinek nyugodt szívvel ajánljuk, aki videofelvételeket akar publikálni saját képernyőjéről oktatási, publikálási vagy egyéb tetszőleges célból.

 



Adatok:

- TSC2 rögzítőmotor
- multisávos szerkesztő
- SmartFocus
- Smart Player a több eszközös célzáshoz
- SCORM-alapú riportolás
- Camtasia MenuMaker
- Screencast tárhely
- WMV, MOV, AVI, M4V, MP3 és gif export
- Gyártó: TechSmith Corporation
- Ár: kb. 78 000 Ft
- Web: techsmith.com/camtasia
- Kompatibilitás: Windows és Mac logó

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.