Hirdetés

Célba vették a YouTube-os letöltőoldalakat



|

A nagyobb kiadók az egyik híres letöltőoldalt vették célba a bíróságon.

Hirdetés

A világ legnagyobb kiadói - többek között a Universal, a Sony és a Warner Bros - pert indítottak egy olyan oldal ellen, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy zenéket töltsenek le a YouTube-videókból. 

Hirdetés

A népszerű YouTube-mp3.org oldal német üzemeltetőit vették célba, és a kártérítések keretében minden egyes kalózeseményért 150 000 dolláros összeget követelnek. 

A jogi papírok alapján a felhasználók néhány egyszerű kattintással tudnak végleges audiofájlt gyártani a YouTube-on fellelhető videókból, és az effajta szolgáltatásokkal havonta akár több százmilliónyi dalt is lemásolnak és terjesztenek illegálisan. A most megtámadott oldal havi több mint 60 millió felhasználóval rendelkezik. 

A kiadók szerint az ilyen oldalak elrabolják a bevételeiket, amelyeket letöltések, streaming és reklám útján szereznének. 

Azt állítják, hogy a streamlopások komoly fenyegetést jelentenek a zeneipar számára, és törvénytelen alternatívát a steamingelőfizetések és a fizetős letöltések helyett. A pénzbeli kártérítések mellett értelemszerűen az oldal működését is meggátolnák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.