Hirdetés

Cenzúrázva lesz a Windows Store játékrészlege



|

Egyetlen túlságosan erőszakos cím sem kerülhet a bolt kínálatába.

Hirdetés

Nem teljesen friss a tényállás, ám csak most vált széles körben ismertté, miszerint a Windows 8 és Windows RT beépített programboltjaiba a Microsoft szabályzata szerint nem kerülhetnek túlságosan véres, agresszív, vagy egyéb felnőtt tartalmakat felvonultató szoftverek.


A játékok tartalmának megítélését a Microsoft külső szervezetekre bízza: az Egyesült Államokban az ESRB (Entertainment Software Rating Board) szerint „Mature” kategóriába sorolt alkotások nem kerülnek majd be az áruházba, míg az európaiak ennél rosszabbul járnak, hiszen nálunk a jóval szigorúbb feltételekkel dolgozó PEGI (Pan European Game Information) által 18-as címkével ellátott alkotások nem lesznek elérhetőek.


Ettől függetlenül megemlítendő, hogy a publikus adatok szerint az európai szervezet 2003 áprilisától 2011 decemberéig olyan 18 ezer játékot sorolt be, amelyek közül csupán 4 százalék érdemelte ki a PEGI 18 besorolást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.