Hirdetés

ChrisTV 5 Professional – tévéből sosem elég!



|

Az új változattal – négy tuner esetén – akár négy csatorna műsorát is rögzíthetjük egyszerre.

Hirdetés

Profi alkalmazássá nőtte ki magát a ChrisTV nemrég megjelent ötös verziója, ráadásul komoly vetélytársa lett a médiacentereknek. Természetesen ez a kijelentés a tévékezelő funkciókra értendő, ugyanis az alapkoncepció maradt a régi: hozzuk ki tunerünkből a lehető legtöbbet. Az elmúlt időszak alatt nagyon sok új tunerkártya került piacra, tehát azokat is támogatnia kell, de szerencsére nem merül ki ebben az összes újdonság.

 

 

Többségben az erő

ct_tuners.png
Háromféle verzióban érhető el a program: az ingyenes, ám bővíthető Lite, az olcsóbb Standard és a teljes tudású Professional közül választhatunk. A Lite verzió fejlesztése csak a kártyák kompatibilitásában merül ki, valóban csak tévézésre használhatjuk, felvételre nem alkalmas.

 

A Standard és a Professional már fizetős változatok, az előbbit azoknak ajánlhatjuk, akik egy kártyával adást szeretnének rögzíteni, más extra funkciókra nem vágynak. A legnagyobb kiadás viszont mindent tartalmaz, és ezt fejlesztik a legjobban. Ennek első jele a megújult beállításvarázsló. A korábbi változatokban egy egyszerű, könnyen áttekinthető panelen módosíthattuk az indulási paramétereket, de ezt mára kinőtte a program. A varázsló könnyen használható, ráadásul minden kártyát egyenként szabályozhatunk.

 

Igen, az ötös változat legnagyobb kiadása egyszerre több kártyát is képes kezelni: összesen négyet! Tehát megtehetjük, hogy míg az egyikkel tévét nézünk, a háttérben három másikkal különböző adókról, különböző időben és minőségben rögzítünk. Mivel az összes eszköz beállítása külön-külön tárolódik, összeakadást csak hang esetében tapasztalhatunk, ha a hangkártyánk nem képes szétválasztani a bejövő analóg forrásokat. A tévékártyák közötti váltáskor nem kell kilépni az alkalmazásból, mindössze egy menüben kell kijelölni az aktuális eszközt.

 

Számtalan apróság

Az előbb tévékártyákról esett szó, de a ChrisTV a legtöbb videobemenetes grafikus kártyával elboldogul, sőt már az USB-s eszközöket is támogatja – erre a célra háromféle hangátvitel közül is választhatunk. Az időzítő beállításai sokkal kényelmesebbek és egyszerűbbek lettek, de ugyanezt elmondhatjuk a felvétel paramétereit tartalmazó ablakról is. A ChrisTV Agent segítségével értesülhetünk a háttérben folyó felvételekről, valamint az időzítőt is itt érhetjük el a legkényelmesebben. Maximálisan kihasználhatjuk a hardveres MPEG-tömörítőkkel ellátott tévékártyákat, például az ATI Theater chipen alapuló tunerek esetében részletesen szabályozhatjuk a 2D-s és 3D-s zajszűrőket. A jobb vétel érdekében sok olyan apró beállítással kísérletezhetünk, ami a képet és a hangot stabilizálja, ilyen például az utóhangolás, amelyet akkor kapcsolhatunk be, ha a csatornát nem jól hangolta be automatikusan az eszköz. A mai kor elvárásainak megfelelően az időeltolásos felvétel is a szolgáltatások között van, ám sok más szoftvertől eltérően beállíthatjuk annak minőségét. Ha több monitorunk van a gépre kötve, akkor sincs gond: a ChrisTV támogatja a több képernyős megjelenítést.

 

 

ct_scheduler.jpg

Részletesen testre szabhatók az időzítő beállításai


Mint bármi az életben, ez a szoftver sem tökéletes, például az EPG-szolgáltatást csak külső programmal érhetjük el, és sajnos az XMLTV közvetlen támogatását sem találhatjuk meg benne. Ezeken az apróságokon túllépve még ma is az egyik legjobb alternatív tévénéző program a ChrisTV – akár Vista alatt is, igaz, a teletext modul még nem fut az új Windows alatt.

 

Adatok

  • Négy tévékártya egyidejű kezelése
  • Időeltolásos felvétel
  • Hardveres MPEG-felvevő kártyák speciális beállítása
  • Analóg rádióadások vétele
  • Fejlett időzítő
  • Ár: Lite: ingyenes, Standard: 35 EUR (kb. 8700 Ft), Professional: 50 EUR (kb. 12 500 Ft)

 

Értékelés

Előny: több kártyával való felvétel, DivX- és MPEG-rögzítés

Hátrány: nincs XMLTV-támogatás, kicsit drága

Teljesítmény: 90

Szolgáltatás: 95

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.