Hirdetés

Chrome: a világ kedvenc webböngészője?



|

A StatCounter szerint 14 év után első alkalommal nem az Internet Explorer az éllovas.

Hirdetés

Történelminek is mondható eseményről számolt be tegnap a böngészők piaci részesedésének mérésével foglalkozó StatCounter, a vállalat szerint a május 14-20. közti időszakban ugyanis a Google Chrome globális részesedése nagyon minimális mértékben (néhány század százalékkal) meghaladta az Internet Explorerét.

(Nagyobb méret)


Az Internet Explorer gyakorlatilag 1998 óta uralja a nemzetközi böngészőpiacot, bár természetesen számos országban – hazánkat is beleértve – már régen legyőzőre talált. A StatCounter tegnapi napra vonatkozó statisztikái szerint a Google Chrome 32,22, az Internet Explorer 32,19, a Firefox 25,47, a Safari 7,45, az Opera pedig 1,65 százalékot hasított ki a tortából, míg az összes többi szoftver az oldalletöltések 1,02 százalékáért voltak felelősek.

(Nagyobb méret)


A StatCounter szintén tegnapra vonatkozó magyarországi statisztikái szerint itthon 43,43 százalékkal továbbra is a Firefox a piacvezető, a Chrome 37,65 százalékkal stabilon tartja a második helyet, az Internet Explorer a maga 13,26 százalékával nem nevezhető túl nagy erőnek, az Opera 3,64 százalékon áll, a Safari 1,48 százalékkal stagnál, az alternatív böngészők pedig csak 0,55 százalékos részesedéssel rendelkeznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.