Hirdetés

Chrome-ba épített jelszógenerátort tesztel a Google



|

Egyelőre csak a Chrome Canaryban érhető el az új felület.

Hirdetés

Felújította a Google a Chrome böngésző kísérleti változatában található jelszógenerálót. A funkció tulajdonképpen már 2012-ben bemutatkozott, ugyanakkor a Chrome Canary legutóbbi verziójában egy új felületet kapott. Természetesen azt nem lehet tudni, hogy a funkció a Chrome végleges változataiba is átkerül-e, de a tesztelés könnyen lehet ennek a jele. 

Hirdetés

A böngészőpiac majd 20 százalékát kitevő Chrome mellé nyugodtan telepíthető a Chrome Canary, ugyanakkor ez a szoftver a kísérleti jellege miatt előfordul, hogy váratlanul összeomlik. A jelszógenerátor aktiválásához két zászlót kell bekapcsolni: chrome://flags/#enable-password-generation és chrome://flags/#enable-save-password-bubble. 

A Chrome ezután minden egyes jelszót igénylő mezőre kattintva jelszavakat ajánl majd számunkra. Amennyiben a funkció valóban belekerül a normál Chrome-ba is, akkor az olyan népszerű szolgáltatásoknak, mint a LastPass, a 1Password vagy a RoboForm, még jobban kell majd dolgozniuk a pénzükért. 

 

Fotó: CNET

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.