Hirdetés

Classic Menu for Office 2007



|

Aki hiányolta az Office 2007-ből a régi megszokott felületet, ne keseregjen tovább, mert itt a megoldás!

Hirdetés

Igencsak megváltozott a programok külleme az Office 2007-ben: menük és eszköztárak helyett szalagokat találhatunk, és ha nincs érzékünk az új dolgok gyors elsajátításához, akkor sok időnket elrabolhatja egy-egy funkció keresgélése. Sokan a betanulási idő miatt nem merik régi Wordjüket újra cserélni, de szerencsére már van megoldás a szokásaikhoz ragaszkodó felhasználók számára is. A kiegészítő neve: Classic Menu for Office 2007. Már a nevéből következtethetünk arra, hogy miért és kinek is érdemes telepíteni a gépére.

 

 

cm4o_before.jpg

A Word 2007, ahogy megismertük


 

Ismerős felület

Valószínűleg a fejlesztőknek sem jött be az új külső, ezért a korábbi verziók mintájára írtak egy kiegészítőt az Office-alkalmazásokhoz. Nem kell megijednünk, nem cseréli le végleg az eredeti külsőt, mindössze egy újabb lehetőséget ad hozzá. A program telepítése során is megadhatunk opciókat, de a folyamat végén ezeket bármikor módosíthatjuk. A Word első indításakor máris láthatjuk a különbséget: a klasszikus menük és ikonok a helyükre kerültek, mintha csak valamelyik korábbi változatban dolgoznánk. A nagy rácsodálkozásban talán észre sem vesszük, hogy a menüsor és az ikonok csak egy újabb szalag, és a menük felett megláthatjuk a szalagfüleket, valamint az új Menu elnevezésűt is. A program készítői nagyon jól kitalálták és ötvözték a klasszikus felépítést a modernnel, hiszen ha az új funkciókra vágyunk, csak szalagfület váltunk, ha pedig a klasszikus külső tetszik, a legelsőre ugrunk. Amennyiben zavaró lenne a többi szalagfül, vagy eldöntöttük, hogy soha nem kapcsolunk át azokra, akkor a tökéletesebb illúzió kedvéért a program beállításaiban az összeset elrejthetjük, a Menun kívül. A régi külső ne tévesszen meg senkit: a gombok és menük az új funkciókat hívják elő.

 

 

cm4o_after.jpg

A Word 2007 egy kis átalakítás után


 

Korlátok és hiányosságok

Az első örömhullám után a legtöbben neki akarunk látni az új eszköztár testre szabásának. Sajnos ez nem lehetséges, továbbra is csak a Gyorselérési eszköztárat módosíthatjuk. Az új felület miatt az eszköztárakat sem áthelyezni, sem átrendezni nem lehet, szigorúan két sorban kapjuk meg. A szerzők igyekeztek követni a klasszikus felépítést, tehát könnyen megtalálhatunk bármit, de nyilván mindenkinek más elrendezés a kézenfekvő. Szerencsére a legszükségesebb ikonok a régi helyükön vannak, de ha mégis elbújt volna egy funkció, a menükben biztosan felleljük. Az eszköztárak beállításait külön ablakban szabályozhatjuk, ami furcsa módon nem a Súgóból, hanem a Start menüből érhető el. A beállítások között tilthatjuk le a Menu szalag megjelenését is.

 

 

cm4o_menus.png
A legfontosabb beállítási lehetőségek

 

A programot folyamatosan fejlesztik, és állandóan bővül, de az általunk tesztelt verzióban az Outlookhoz való kiegészítés még hiányzott, jelenleg csak a Word, az Excel, a PowerPoint és az Access felülete alakítható át. Az egyik újdonság, az élő előnézet is elvész (például a betűtípus és -méret kiválasztásánál), tehát még célszerű megtartani a szalagfüleket.

 

Sajnos a kiegészítés nem ingyenes, de 15 napig bárki kipróbálhatja, és nosztalgiázhat. Harmincdolláros árával nem éppen az olcsóbb kategória képviselője a szoftver, de aki naponta használja, annak megérheti megvásárolni, hiszen segít az új külsőre való áttérésben, vagy éppen a régi felülettel aknázhatjuk ki az újdonságokat. Régi Word-használóknak, akik nem tudnak-akarnak megbarátkozni az új külsővel, ajánlott próbaképpen telepíteni az Office 2007-hez!

 

Adatok

  • Klasszikus menük Office 2007-hez
  • Klasszikus eszköztárak
  • Szalagfülek elrejtése
  • Vista alatti működés
  • Ár: 30 USD (kb. 5500 Ft)

 

Értékelés

Előny: régi felületen használhatjuk az új Office-t

Hátrány: nem alakítható tetszés szerint, kisebb hiányosságok

Teljesítmény: 85

Szolgáltatás: 80

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.