Hirdetés

Csak 130 dollárt ér a Gmail-fiókod



|

A Dell szakemberei feltérképezték, miért mennyit kérnek manapság a hackerek.

Hirdetés

A Dell szakemberei követték a hackereket számos eldugott fórumon, hogy világszerte információkat szerezzenek a munkájukról és arról, hogy manapság miért mennyit kérnek. 

Hirdetés

A jelentés szerint elsősorban az orosz és az angol nyelvű feketepiacokra koncentráltak, amelyeket a tavalyi harmadik negyedévtől az idei első negyedévig vizsgáltak. 

A támadók 129 dollárt kérnek az olyan e-mail-fiókok feltöréséért, mint a Gmail, a Yahoo vagy az Outlook. Az üzleti fiókokat darabonként 500 dollárért cserébe veszik célba. 

Az orosz fiókoknál akció van, 65 és 103 dollár közötti összegért lehet feltöretni egyet, míg egy ukránt 129 dollárért. Az IP-címek támadásáért 90 dollárt kell fizetni. 

Amerikában a népszerű közösségi oldalakon (Facebook, Twitter, stb.) a fiókok feltöréséért legalább 129 dollárt kell fizetni. Az ár itt szolgáltatásonként módosul. 

Hamis személyazonosságot is előszeretettel gyártanak a hackerek: fizikai jogosítványt például 173 dollárba kerül csináltatni Amerikában, Nagy-Britanniában, Németországban és Izraelben. 

A hackerek nem csak a szolgáltatásaikat és az áraikat hirdetik, igyekeznek úgy is kiemelkedni a mezőnyből, hogy folyamatosan rendelkezésre állnak: sokan hétvégén is dolgoznak, mások napi 24 órás rendelkezésre állást ígérnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.