Hirdetés

Bebetonozza az Internet Explorert a Windows 8?



|

Az új Windowsban csak az Internet Explorer fog teljes értékű böngészőként működni. A Mozilla szerint ezzel visszatérünk a "digitális sötét korba".

Hirdetés

A Windows 8 kapcsán már korábban lehetett hallani olyan híreket, amelyek szerint a Windows RT környezetben jelenleg nem lehet az alapértelmezett alkalmazásokat megváltoztatni. Így a Mozilla többek között böngészőjét csak metró-szerűvé tudja tenni, teljes értékű metrós alkalmazásként ellenben csak egy böngésző lehet jelen a rendszerben: és ez az Internet Explorer. A Chrome és az Opera is korábban elégedetlenségének adott hangot, ám tegnapi blogbejegyzésében a Mozilla a választás szabadságát kérte számon a redmondi óriáson.

 

 

Mivel így Windows RT mellett - ami PC-n a Windows 8 metró felületet, míg táblákon az egész rendszert jelenti - csak az Explorer tekinthető az egyetlen teljes értékű böngészőnek. A Mozilla értetlenül áll a döntés előtt, mivel hogyha az Internet Explorer futtatására képes a környezet, akkor nem értik, hogy a Firefox miért ne futhatna el ugyanúgy? A Google is a Mozilla mellé állt, mondván, hogy ezzel korlátoznák a felhasználók választási lehetőségeit.

 

A redmondi szoftvercégen nagy a nyomás, főként hogy a szabad böngészőválasztást kikényszerítő uniós döntés miatt a Microsoft egy komoly perrel szembesülhet, ha nem teszi lehetővé más megoldások számára a teljes értékű működést. A PC World kérdésére a Microsoft szakemberei ezen felvetésünkre elmondták, hogy valamilyen módon valóban biztosítani kell ezt, és arra is felhívták a figyelmet, hogy a rendszer egyelőre még fogyasztói előzetesnél tart (azaz béta verziónál) és a végleges kiadás megjelenéséig sok minden megváltozhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.