Hirdetés

Csak így születhet meg egy új emotikon



|

Komoly követelményeknek kell megfeleljen minden szimbólum, hogy hivatalos emotikon legyen.

Hirdetés

Hogyan készülnek az emotikonok? Ki dönti el, hogy mi lehet és mi nem lehet? Érdekes kérdések, és a helyzet az, hogy az operációs rendszerekben lévő szimbólumok és smiley-k nem véletlenül olyanok, amilyenek. 

Hirdetés

Ezeket a tech szektor egy olyan része tervezi, amely garantálja, hogy legyen egy egységes szabvány, amit minden eszköz tud olvasni. 

A csoport neve Unicode Consortium, és bár korábban a szöveges részekkel és a kiejtéssel foglalkozott, most inkább az emotikonokra koncentrál. 

A szabályaik szerint az új emotikonoknak több kritériumnak is meg kell felelniük

Az új emotikon nem mintázhat élő embereket, sem istenségeket. A szettben, párban lévő emotikonok mindig előnyt élveznek a többivel szemben (férj és feleség, például). Nem használhatnak továbbá szellemi tulajdont sem, így egyetlen híres karakterre sem lehet számítani majd soha a hivatalos emoji billentyűzeten. 

Mindezen felül az új emojinak olyannak kell lennie, amit biztosan sokan használnak majd. A jövő évre például sok sporttal kapcsolatos készülhet, az olimpia miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.