Hirdetés

Csak saját felelősségre használandó a Bing



|

A webböngészők szerint akár adathalász weboldal lehetne a Microsoft keresője.

Hirdetés

Enyhén szólva is kellemetlen helyzetbe került a Microsoft, hiszen a tavalyi utolsó negyedévben még a Yandex által is lekörözött keresőmotorját titkosított kapcsolaton keresztül elérni próbálókat minden modern webböngésző alatt hibaüzenet fogadja, miszerint csak saját felelősségre használják a portált.


Ennek oka, hogy pontosan nem tisztázott okból a Bing érvénytelen tanúsítvánnyal próbálja igazolni a kilétét, amely régebben tipikusan az adathalász weboldalakra volt jellemző, a böngészők már jó ideje erős szavakkal figyelmeztetik a felhasználókat az efféle portálok betöltése előtt.


A beszámolók alapján a helyzet magyar idő szerint nagyjából péntek este 6 óra óta áll fenn, a felfedezése után röviddel a Microsoft természetesen ígéretet tett a probléma elhárítására. A redmondiak szerint az Akamai netszolgáltatónál akadt valamiféle konfigurációs gikszer, jelen esetben természetesen érvénytelen tanúsítvánnyal is nyugodtan használható a Bing.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.