Hirdetés

Csapd be a Windows 10-et a Google jegyzetelőjével



|

A Windows 10 műveletközpontjának Jegyzet gombjával mást is megnyithatunk, mint a OneNote-ot - például a Google Keepet. Mutatjuk hogyan.

Hirdetés

A Windows 10 egyik hasznos eleme a műveletközpont, amelyben számos vezérlőgombot találunk. Ezekre kattintva gyorsan végezhetünk el különböző műveleteket. Itt találunk egy Jegyzet gombot is, amelyre rányomva azonnal elindul a OneNote modern (UWP-s) appja. Kényelmes és gyors mód ez arra, hogy gyorsan felírjunk valamit. 

Hirdetés

Azonban nem mindenki kedveli a OneNote-ot, van, aki más alkalmazásban szereti rögzíteni a gondolatait, teendőit, kívánságlistáit. A Windows 10 Jegyzet gombját szerencsére egy trükkel becsaphatjuk, hogy az a mi kedvenc programunkat vagy szolgáltatásunkat indítsa el a beépített OneNote helyett. 

A rendszerleíróban a megfelelő fájl módosításával elérhetjük, hogy a Google Keep vagy mondjuk az Evernote legyen a Jegyzet gomb alapértelmezettje. 

A Windows 10 átveréséhez nyisd meg a Beállításszerkesztőt. Ehhez nyomd le a [Win + R] billentyűkombinációt, majd gépeld be, hogy [regedit], és üss Entert. 

Ezután navigálj a bal oldali panelen található mappastruktúrában a következő helyre: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ActionCenter\Quick Actions\All\SystemSettings_Launcher_QuickNote]. 

A jobb oldali panelen lévő listából válaszd ki az [Uri] kulcsot, és kattints rá duplán. Az érték mezőnél add meg azt a webcímet, amit használni szeretnél. Ha a Google Keep a jegyzetelőd, akkor ez [https://keep.google.com/]. Ha az Evernote, akkor pedig [https://www.evernote.com/Home.action]. Természetesen bármilyen webes app elérhetőségét beillesztheted ide, a gomb azzal is működik. 

Ezt követően indítsd újra a gépedet. A Jegyzet gomb ezután az alapértelmezett böngészőben nyitja meg a megadott szolgáltatást. Értelemszerűen a művelet gyorsabb, ha a böngésző már eleve meg van nyitva. 

Ha később szeretnéd visszaállítani a OneNote appot, akkor az [Uri] kulcs értékét erre módosítsd: [onenote-cmd://quicknote?onOpen=typing]. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.