Hirdetés

Csatlakozott a VirusBuster



|

Magyar taggal, a VirusBusterrel bővült a Microsoft Vírusinformációs Szövetsége

Hirdetés

A világ vezető vírusvédelmi termékfejlesztőit tömörítő nemzetközi program alapvető célkitűzése, hogy olyan naprakész és pontos információkkal lássa el a Microsoft felhasználókat az újonnan felbukkant vírusokkal kapcsolatban, amelyek az internetes károkozók elleni hatékony védekezéshez elengedhetetlenek.

Napjainkban a károkozók elleni harcban a legfontosabb mérőszámnak a reakcióidő tekinthető. Ez azt az időtartamot jelenti, mely alatt egy antivírus megoldás védelmet tud nyújtani egy-egy újonnan felbukkanó fenyegetés ellen. A Microsoft és immár 14 antivírus partnere együtt lép fel annak érdekében, hogy ezt a reakcióidőt minimálisra csökkentse, így hiteles és időszerű információval szolgálhasson a felhasználói számára az újonnan felbukkant, vadon terjedő vírusokról, azok lehetséges hatásáról, valamint a különböző védekezési módszerekről.

A vírusvédelmi szoftvergyártók vírusadatbázis-frissítésének gyorsaságára vonatkozó nemzetközi teszteken a magyar cég már számos alkalommal ért el előkelő helyezést. A Microsoft nemzetközi programjához történő csatlakozása révén azonban ismét bebizonyította, hogy termékei és szolgáltatásai globális szinten is megállják helyüket. "A VirusBuster Vírusinformációs Szövetségi tagsága egyértelmű elismerése megoldásai kiemelkedő színvonalának, valamint szakembergárdája nemzetközi szinten is helytálló szakmai kompetenciájának", mondta Stephen Toulouse, a Microsoft Security Response Center biztonsági programokért felelős vezetője.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk a világviszonylatban is vezető pozíciót betöltő antivírus gyártókkal, így vírusriasztásainkkal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az újonnan felbukkant kártevőkkel szemben a Microsoft felhasználók a lehető legnagyobb biztonságot élvezhessék", nyilatkozta a tagságról Bozsó Julianna a VirusBuster Kft. ügyvezetője.

A szövetség többi tagjához hasonlóan a VirusBuster is azonnali információkat szolgáltat a Microsoft biztonsági részlegének, így a tagok hamarabb juthatnak hozzá a legújabb vírusinformációkhoz, ezáltal az ellenszer kidolgozása is korábban megkezdődhet. Az adatbázis alapú védelem kiegészítésére és felgyorsítására azonban a VirusBuster egy olyan forradalmian új technológiát is alkalmaz, amely a még ismeretlen vírusok elleni védelem területén kiemelkedő eredményeket tudhat magáénak. A Zero-Hour vírusvédelmi technológia ugyanis nem adatbázis alapon, hanem az internet forgalmát vizsgálva ismeri fel a tömeges támadásokat, így órákkal azelőtt védelmet biztosít a felhasználók számára, hogy az első adatbázis frissítések megjelennének. Az IDC független kutató cég által kiadott tanulmányában úgy jellemezte a technológiát, mint "a jelenleg leggyorsabb védelmi módszert az új támadások kivédésére".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.