Hirdetés

Csínytevő webhely fagyasztja le a böngészőket



|

Nem jelent biztonsági kockázatot, de tanulságos a CrashSafari.

Hirdetés

A 9to5Mac beszámolója alapján új csínytevő weboldal kezdett el terjedni a közösségi hálózatokon, a CrashSafari.com célja a nevéből sejthetően az Apple Safari böngésző összeomlasztása. A gyanús domainnek köszönhetően a mások böngészőinek lefagyasztását élvezők linkrövidítő szolgáltatásokkal maszkolják el a hivatkozást a közösségi oldalakon.

Hirdetés


Szerencsére a webhely nem támadó szándékú, semmiféle biztonsági kockázatot nem jelent. Egy rendkívül egyszerű JavaScriptet futtat, amely egy for ciklus használatával egymás után százezer alkalommal meghívja a HTML5 History API egyik függvényét. Apple iOS esetén rövid időn belül teljesen összeomlik a Safari, az egyéb mobilos és számítógépes böngészők pedig - jobb esetben csak átmenetileg - lefagynak tőle.


A webhely végső soron csak egy buta vicc, ráadásul olyan szempontból nem egyedi, hogy a JavaScript segítségével egyéb módokon is elég könnyen padlóra lehet küldeni a böngészőket, ez abszolút közismert tény a webfejlesztők körében. Viszont rámutat arra, hogy a HTML5 szabvány biztonsági modelljében helyet kellene szorítani az efféle visszaélések javát megakadályozni képes végrehajtási limiteknek, különben adatokat veszíthetnek a felhasználók, ami negatívan befolyásolhatja a felhasználói élményüket.


(Nyitókép: David Martyn Hunt)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.