Hirdetés

Csökkenhet a Google Chrome memóriaéhsége



|

A rengeteg fület használók profitálhatnak majd sokat egy új fejlesztésből.

Hirdetés

A Google Chrome egy villámgyors, a számítógép erőforrásaival hatékonyan bánó böngészőként vonult be a köztudatba, azonban az elmúlt években a komplexitásának növekedésével a rendszerigénye is emelkedett. Az egyik leggyakoribb technikai jellegű kritika a memóriaéhségével kapcsolatos, sok megnyitott fül esetén a csillagos ég a RAM-használatának határa.

Hirdetés


A Google most próbálja menteni a menthetőt, a Canary kiadási csatornába bekerült a felesleges fülek eldobásának lehetősége. A funkció lehetővé teszi, hogy a régóta nem használt lapokat a böngésző lényegében kitörölje a memóriából. Ha a felhasználó újból rákattint az automatikusan kiszanált fülre, akkor az újra betöltődik, azonban a lapra korábban beírt információk, továbbá a görgetési pozíció nem vesznek el.


A funkció a Chrome OS rendszeren futó Chrome böngészőben egy ideje már használatos, a Google valójában most csak átportolja ezt Windows és Mac OS X rendszerekre.


(Forrás: Ars Technica | Nyitókép: Elliott Brown)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.