Hirdetés

CyberLink Media Deluxe Pro, a mindentudó médiacenter beépülő



|

Ez a program „szobasporttá” teszi médiagyűjteményünk böngészését, sőt még a videoszerkesztést is.

Hirdetés

Akár egy új szoftverágazat első fecskéjeként is üdvözölhetjük a Media Deluxe Prót. Nem egy önálló alkalmazáscsomag ugyanis, hanem több bedolgozóalkalmazásból áll (PowerDV, MagicDirector, MakeDisc, MagicSports, SoftDMA és MediaServer). Ezeket a Windows Vista Home Premium és Ultimate kiadásaiban megtalálható Windows Media Center kiegészítéseinek szánták, amellyel szervesen együttműködnek.

 

 

magicdirector.jpg

 

Az összeállítás tervezői gondoltak azokra, akik még nem szeretnének váltani, így Windows XP alatt is futnak e kis alkalmazások – ám nincs egy főprogram, amely keretbe foglalhatná működésüket, egyenként kell elindítanunk a programokat.

 

Egy mai családban nemritkán két-három számítógép is üzemel, mindegyiken a tulajdonos saját fotó- és videogyűjteményével, amelyet a hálózaton kérésre tologatnak egymás megosztott mappáiba. A CyberLink MediaServer böngészhetővé és lejátszhatóvá teszi a többi gép számára a megosztott tartalmakat, azaz a megosztott zenéket, videókat és képeket bármelyik másik gépről lejátszhatjuk Ethernet vagy Wi-Fi hálózaton keresztül. Csupán telepítenünk kell a SoftDMA-klienst, amely a megosztott tartalmak böngészését segíti, és otthon bárhonnan nézhető lesz a megosztott videó.

 

Vigyázat, elhízásveszély!

A lustaságnak nincs határa – most már akkor sem kell felemelkednünk a nappali főhelyéről, ha videóinkat szerkeszteni szeretnénk, illetve kiírni DVD-re!

 

 

magicdirectorstyles.jpg

Csak stílust kell választanunk az automatikus szerkesztéshez a Magic Directorban


 

A Magic DV-vel nagy felbontású (HDV) kameráról is rögzíthetünk videókat, amelyeket azonnal átadhatunk automatikus vágásra a Magic Directornak. Itt csak a stílust kell kiválasztanunk, megadjuk a kívánt hosszt, az aláfestő zenét, és a program elkészíti az automatikusan áttűnésekkel, effektusokkal, hangulatfokozó grafikákkal dúsított videót. Némi beleszólásunk azért lehet a szerkesztésbe a jelenetek kiválasztásával: kérhetjük a kép optimalizálását és a zaj eltávolítását, beleértve a képi zajt, valamint a mikrofonban sokszor jelentkező szélzajt is. A kész művet állományba önthetjük, vagy közvetlenül feltölthetjük a YouTube-ra is.

 

Sportőrület

Külön modult kapott a sport, hiszen a ház ura úgyis leginkább focit néz a nappaliban. Nemcsak focit, hanem baseballmeccseket vagy a japán változatban szumómérkőzéseket is rábízhatunk a MagicSport modulra, amely gyorsan és automatikusan végignézi a meccseket, majd izgalmasra vágva tálalja azokat. A program figyeli a küzdőteret, a mozgásokat, és kihagyja az eseménytelen szakaszokat, viszont megtartja a mozgalmas jeleneteket – ezzel tényleg rengeteg unalmas pörgetés terhét veszi le annak a válláról, aki később vissza akarja nézni a mérkőzést.

 

 

magicsport.jpg

Íme a mesterséges intelligencia: a program megnézi helyettünk a meccset és kiválogatja belőle az izgalmasabbnak tűnő jeleneteket


 

DVD a fotelből

Stílusos menükkel DVD-re égethetjük munkánkat a MakeDisc modulban. Itt sem a precizitás a lényeg, hanem a tévéképernyőn is jól követhető és kezelhető felület, valamint az erőfeszítés-mentes munka. Néhány témakörben (például család, buli) választhatunk a DVD-menüstílusok közül, vagy újabbakat tölthetünk le a CyberLink webshopból. Menüszerkesztésre viszont természetesen nincs mód ezen a „karosszékhez tervezett” kezelőfelületen. Nagy felbontású fotóinkból igen szép diavetítéseket állít elő a program, úsztatásokkal, aláfestő zenével – sokkal nagyobb élmény így megosztani az emlékeket, mint puszta képlapozgatással.

 

 

magicdiscmenus.jpg

Több témakörben is válogathatunk a beépített DVD-menüsablonok közül a MakeDiscben, de újabbakat is vásárolhatunk a CyberLink webshopban


 


 

 

Adatok

Beépül a Windows Vista Media Centerébe, a tévén kiválóan kezelhető felület

Működik Windows XP alatt is

Digitalizálás a PowerDV-vel HDV-forrásból is

Automatikus vágás a MagicDirectorral

Sportközvetítések intelligens vágása a MagicSporttal

DVD-írás a MakeDisckel

MediaServer a merevlemezen tárolt médiaállományok megosztásához (UPnP)

SoftDNA-kliens bármely UpnP-rendszerben felkínált média lejátszásához

 

Értékelés

Előny: szórakozás és „munka” a karosszékből, Windows XP alatt is megy

Hátrány: a szerkesztőfunkciók nagyrészt automatikusak, kevés beleszólásunk lehet a mű alakításába

Teljesítmény: 80

Szolgáltatás: 94

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.