Hirdetés

CyberLink MediaShow 4



|

„A lustaság fél egészség”, erre épít a CyberLink új video- és képszerkesztő programja.

Hirdetés

A mai, főként otthoni felhasználóknak készült kép- és videoszerkesztő programok többsége számos automatikus és/vagy kötegelt javító funkciót, valamint effektust kínál. Ezeknél többnyire található néhány paraméter, amelyekkel az adott képhez vagy kliphez igazíthatjuk a konkrét műveletet. Ezenkívül szinte mindegyikben találunk jó pár hasonló, azonban teljes egészében „kézzel vezérelhető” eszközt az álló- és mozgóképek szebbé, jobbá, de legalábbis egyedibbé tételéhez. Nos, a CyberLink MediaShow 4 szinte csak ilyen eszközöket és effektusokat kínál, így a felhasználóknak valóban csak néhányat kell kattintaniuk, hogy fotóikat és videóikat rendbe tegyék, majd ezekből vetítéseket, DVD-Videot készítsenek, vagy megosszák a nagyvilággal a Flickr.com-on és a YouTube.com-on.

 

 

clms4_createdvd_.jpg

A videókból és képekből percek alatt „műsoros” DVD-t készíthetünk


 

A képek és videók importálása végtelenül egyszerű, csak arra kell nagyon odafigyelnünk, hogy a program minden esetben – így a korábban már letöltött fotók és videók merevlemezről történő betöltésekor is – másolatot készít, így főként komplett archívumok betöltése esetén igen sok helyet elvihet a duplikálás. Ráadásul a MediaShow nem őrzi meg az eredeti mappastruktúrát, hanem egy könyvtárba ömleszti az egyszerre beolvasott képeket, videókat. Ezt követően vagy kézzel hozzuk létre az új struktúrát, vagy a programmal automatikusan a felvételek készítésének dátuma szerint új mappákba rendeztetjük a fotókat.

 


clms4_videoedit_.jpg
 

Egy kattintás – és némi várakozás – után csökken videóink remegése


 

Ez utóbbi műveletnél is jól megfigyelhető, hogy a MediaShow készítői nagy hangsúlyt helyeztek a szoftver kezelőfelületének látványossá tételére. Az ablak vagy az indexképek méretének megváltoztatásakor, az ablak elrendezésének módosításakor, vagy például az említett szortírozáskor az egész felület mozgásba jön, a bélyegképek szinte kisebbfajta táncot lejtenek a képernyőn. Ez és a többi látványelem (például a 3D-s ablakváltás) nem lassítja sem a programot, sem a vele végzett munkát, ugyanis a MediaShow ezekhez a DirectX-es grafikus kártyák erejét veszi igénybe.

 


clms4_photoedit_.jpg

A MediaShow-ban kevés finomhangolható javító eszközt találunk

 

 

A fotók javítására szinte csak az alapeszközöket találjuk meg a programban, ráadásul azok többsége teljesen automatikusan működik. Így mindössze egy kattintással módosíthatjuk a képek világosságát, kontrasztját, színtelítettségét vagy fehéregyensúlyát, sőt, a Fix Lighting gomb megnyomására mindez egyszerre történik meg. Ezeket a műveleteket ráadásul egy lépésben több képen is végrehajthatjuk, ahogy néhány alapeffektust (fekete-fehér, szépia, sarkok sötétítése, világosítása) is.

 

Hasonlóan a videók esetében is mindössze egy kattintásra van szükség a felvétel világosságának javításához, vagy kép remegésének csökkentéséhez. Míg a kiválasztott fotókból néhány kattintással animált, akár a manapság divatos Ken Burns-effektussal „fűszerezett” vetítéseket hozhatunk létre, addig videoklipjeinket gyári sablonok segítségével különféle be- és kivezető, valamint díszítő animációkkal komplett kis mozikká alakíthatjuk.

 


clms4_moviestyle.jpg

A videókat és vetítéseket különféle stílusú sablonokkal „színesíthetjük”

 

 

Az így elkészült művekből azután pár mozdulattal látványos DVD-Video lemezeket készíthetünk, amelyek menüiből kiválasztható, hogy mely mozikat, klipeket vagy vetítéseket akarjuk éppen megnézni. Ezenkívül képeinket közvetlenül a MediaShow 4-ből tölthetjük fel a Flickr.com-on található albumunkba, míg szerkesztett videóinkat és vetítéseinket megoszthatjuk másokkal a YouTube-on keresztül.

 

 

Adatok

  • Látványos, interaktív felhasználói felület
  • Fotók és videók letöltése digitális fényképezőgépekről és videokamerákról
  • Fotók (JPEG, PNG, BMP) menedzselése
  • Videók (DV-AVI, MPEG-1, MPEG-2, DVR-MS, WMV) menedzselése
  • Automatikus kép- és videojavító eszközök
  • Diavetítések létrehozása – Ken Burns-effektussal, áttűnéssel vagy mozaikolással
  • DVD-k létrehozása 3 kattintással
  • Képek és videók megosztása (Flickr és YouTube)
  • Vista alatti működés
  • Fejlesztő: CyberLink Corp.
  • Ár: 38 USD (kb. 8700 Ft)

 

 

Értékelés

Előny: egyszerű kezelés, látványos felhasználói felület, egykattintásos kép- és videojavító eszközök

Hátrány: lassú importálás, kevés képformátumot ismer, nincs sok beállítási lehetőség, illetve effektus

 

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 4

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.