Hirdetés

Don't Sleep 2.08



|

A zöld szemlélettel és energiatakarékossággal megy szembe a Don't Sleep program, de nem ártó, hanem segítő szándékkal.

Hirdetés

A modern ablakos operációs rendszereknél be lehet állítani, hogy ha nem használjuk a gépet, akkor mennyi idő után kapcsoljon be a képernyőkímélő, vagy kapcsoljon ki a monitor, váltson alvó üzemmódra a komplett számítógép és még sorolhatnánk. Ezek a beállítási lehetőségek felettébb hasznosak, ha energiát vagy akkumulátor-tartásidőt akarunk spórolni, de előfordulhatnak olyan esetek is, amikor ezekre semmi szükség sincs. Ilyenkor vehetjük hasznát a Don’t Sleep programnak, amellyel ideiglenesen egyetlen gombnyomással letilthatjuk az említett funkciókat, sőt akár a gép kikapcsolását is megtilthatjuk.

 

 


 

Hogy miért van erre szükség, arra a válasz igen egyszerű: előfordulhat, hogy olyan programot futtatunk, amit folyamatosan figyelünk, miközben nem nyúlunk sem az egérhez, sem a billentyűzethez. Leggyakrabban akkor van szükség ilyesmire, ha valamilyen bemutatóra szánjuk a gépet és nem akarunk minden egyes energiagazdálkodási beállítást egyenként átállítani manuálisan – ami elég sok időt igénybe vehet. A tiltásokat beütemezhetjük, ráadásul szükség esetén a beépített mini-HTTP szervernek hála távolról is bekapcsolhatjuk-leállíthatjuk a szoftver.

A Don’t Sleep nyilvánvalóan nem mindenki számára hasznos alkalmazás, de hiánypótló a maga kategóriájában és azok számára, akiknek pont erre van szükségük.


Adatok

  • Készenlét, hibernálás, leállítás, kijelentkezés, képernyővédő, monitorkikapcsolás blokkolása
  • Időzített műveletek
  • Energiagazdálkodással és képernyővel kapcsolatos Windows beállítások elérése
  • Távoli elérés (mini-HTTP)
  • Rejtőző üzemmód kiléptetés ellen
  • Fejlesztő: Nenad Hrg
  • Ár: Ingyenes
  • Web: www.softwareok.com/...


Előny: kis méret, távoli elérés
Hátrány: jelszavas védelem hiánya
Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatás: 4,5
Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.