Hirdetés

Doppler-hatást kihasználva is vezérelhetőek a laptopok



|

Működés közben is megtekinthető a Microsoft elképzelése.

Hirdetés

Érdekes projekten dolgozik már jó ideje a Microsoft egyik kutatói csoportja, hiszen a négyfős csapat az utóbbi hónapokban azt próbálta kideríteni, hogy vajon a Doppler-effektust – a hang frekvenciájában és hullámhosszában a hangforrás mozgása miatt beálló változást - kihasználva vezérelhetőek-e Kinecthez hasonló gesztusokkal a noteszgépek.


Mint a beágyazott videón is látható, a kérdésre egy meglepően egyértelmű igen a válasz: a kutatók átlagos noteszgépekbe ágyazott mikrofonokat használva is képesek voltak olyan egyenes vonalú mozgások esetén megbízhatóan működő megoldással előállni, amely még moderált háttérzaj esetén is megbízhatóan működik.


Természetesen remek kérdés, hogy a kutatók által fantáziadúsan SoundWave névre keresztelt megoldás valaha bekerül-e bármely Microsoft termékbe, egyelőre csak az alapvető ötlet megvalósíthatóságát vizsgáló prototípust sikerült kifejleszteniük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.