Hirdetés

Driver Booster 2 Pro - mindig friss illesztők|

Egyszerű megoldás a meghajtóprogram-problémák enyhítésére: bízzuk a legújabb driververziók felkutatását és telepítését a professzionális szoftverre.

Hirdetés

A PC World előfizetői egy évig ingyen használhatják a program előző verzióját többek között a Zoner Photo Studióval, az Office 365 Personal szolgáltatással és korlátlan tárhellyel egyetemben. Részletek a pcworld.hu/elofizetes oldalon.

Régi Windows rendszerek kellemetlen tulajdonsága volt a meghajtóprogramok nehézkes kezelése. Minden újratelepítéskor meg kellett keresni a legújabb drivereket, és kézzel telepíteni minden egyes frissítendő programot. Később a Microsoft is felismerte a problémát, amelynek eredményeként a Windows újabb verziói már képesek automatikusan letölteni és telepíteni a legtöbb csatlakoztatott eszközhöz, illetve alkatrészhez tartozó meghajtóprogramot.

 

 

Természetesen kivételes esetek is akadnak, illetve előfordul, hogy a gyártó már kiadott egy frissítést, amely a Microsoft rendszerén keresztül még nem érhető el. Ilyenkor vagy levadásszuk a legújabb verziót, vagy rábízzuk az ilyen jellegű feladatokat az IObit legújabb szoftverére, amely automatikusan átnézi rendszerünket, és telepíti a legújabb driververziókat.

Friss rendszer egy kattintással

Már az első indításkor látható, hogy a Driver Booster 2 tervezése során nagy hangsúlyt fektettek az egyszerű kezelhetőségre és a gyors működésre. A program minden indításkor automatikusan átnézi rendszerünket, és egy szépen rendezett listában prezentálja azokat a meghajtóprogramokat, amelyek frissítésre szorulnak.

 

 

Azonban a problémák értékelését sok esetben eltúlozza a program. Habár rendszer-instabilitást vagy biztonsági problémát nem okoznak, sokszor olyan illesztőprogramok is megkapják a „nagyon rossz” értékelést, amelyek különösebb veszélyt nem jelentenek rendszerünkre, akkor sem, ha esetleg nem frissítjük őket.

 A szoftver kezelése egyébként ennél egyszerűbb nem nagyon lehetne. A telepítés után indítsuk el a programot, frissítsük a drivereket; és további teendőnk nincs is. A Driver Booster 2 automatikus ellenőrzi rendszerünket minden héten, hogy ne maradjunk le egyetlen fontos frissítésről sem. Az automatikus ellenőrzések közötti időt mi is megadhatjuk: napi, heti, kétheti és havi lehetőségek között választhatunk. Amennyiben szeretnénk manuálisan elindítani a folyamatot, a drivereket egyszerre vagy külön-külön, kézzel is frissíthetjük a beépített lista segítségével. Megeshet, hogy bizonyos meghajtóprogramokat adott verzión szeretnénk tartani. Ilyen esetben lehetőségünk van a program beállításai között kivételek hozzáadásához.

Középpontban a teljesítmény

A könnyű kezelhetősége mellett az IObit szoftvere automatikusan megnöveli rendszerünk teljesítményét. A Pro verzió képes a meghajtóprogramok optimalizálásra, így segít kihozni a maximumot gépeinkből. Ez a funkció régebbi konfigurációkon különösen jól jöhet, hiszen egy kis plusz teljesítménnyel olyan játékok is elfuthatnak rendszerünkön, amelyek optimalizálás nélkül csak alacsonyabb beállításokkal vagy egyáltalán nem lennének használhatók.

 

Hirdetés

 

Aki nem szeretne többet driverfrissítéssel bajlódni, a Driver Booster 2 két verziója közül választhat. Az ingyenes kiadás kiváló megoldást jelent az elavult meghajtóprogramok frissítésére, de nélkülöz minden optimalizálási lehetőséget és terméktámogatást, amit a Pro verzióval megkapunk.

 

 

Amennyiben szívesen megkímélnénk magunkat a manuális meghajtóprogram-visszaállítástól, és szeretnénk a legjobb teljesítményt kihozni gépünkből, érdemes inkább beruháznunk a program fizetős változatára. A termék Pro kiadása huszonhárom dolláros – körülbelül 5600 forintos – áron szerezhető be, és három gépen, egy évig használható.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.