Hirdetés

DriverMax 3.4



|

Egy Windows újratelepítéskor az illesztőprogramok keresése sokáig eltarthat. Mentsük el őket jelenlegi rendszerünkről!

Hirdetés

Éppen egy éve írtunk a DriverMaxről, és azóta nemcsak külsőre, hanem funkcionalitásban is sokat fejlődött. Természetesen az alapfeladat a régi: illesztőprogramok kimentése és visszaállítása a Windowsban. Emellett olyan szolgáltatásokra is szükségünk lehet, amelyekkel megtudhatjuk, van-e frissebb kiadás valamelyik meghajtóból, megismerhetjük gépünk pontos felépítését, vagy például felkészülhetünk a Vista kihívásaira.

 

^~
A DriverMax működésben (magyar nyelvű videó)

A legújabb verzió természetesen a Vistával is kompatibilis, a gyártó cég pedig Microsoft-partner, tehát megbízhatunk a megfelelő működésben. A program teljes körű funkcionalitásának élvezetéhez egy ingyenes regisztrációt kell elvégeznünk; ezt megtehetjük közvetlenül a programból. Az aktiválási kulcsot e-mailben kapjuk meg a gyártótól.

 

drivermax_.jpg

 

Biztonságban mindenekelőtt

Indításkor egy kezdőpult várja a felhasználót, ahonnan több irányban lehet elindulni. Első utunk kipróbálni az illesztőprogram-mentést, hiszen a legfontosabb, hogy aktuálisan működő rendszerünkről legyen egy biztonsági másolat. Tájékozódásképpen érdemes mentés előtt egy alapos leltárt készíteni – ezt akár webes vagy szöveges formátumban is elkészíthetjük. Az internetes formula előnye, hogy könnyebben átlátható, az illesztőprogramok zöld és piros színekkel vannak megkülönböztetve, ezáltal hamar felmérhetjük, hogy mely eszközeinknek van digitális aláírásuk. Szerencsére az utóbbi években egyre több gyártó ismeri fel az aláírás lényegét, ezért főleg a minősített drivereket érdemes majd lementeni. A mentést nagyon egyszerűen oldották meg a programban, ráadásul szűrőket, egyéni beállításokat is használhatunk, hogy valóban csak azt tároljuk, amire szükségünk van. A mentés helytakarékos lehet, mert egyetlen ZIP-állományba is elkészíthetjük a szükséges csomagot. A meghajtók helyreállítása csak pár kattintás, és máris régi pompájában csilloghat az új rendszer.

 

drivermax_update_.jpg

A letöltés még nem működik, de hasznos információkat tudhatunk meg egy driver frissítéséről

 

Egyéb extrák

A mentésen és visszaállításon kívül még számtalan funkciót építettek a programba. Ilyen az interneten keresztül elérhető driverfrissítő, amely egy folyamatosan karbantartott adatbázis alapján kideríti, mit is érdemes frissíteni gépünkön. Sajnos a cikk írásakor még nem volt elérhető a frissítések közvetlen letöltése, ezért magunknak kell utánajárnunk a gyártók weboldalán. Ha ismeretlen eszköz lenne a gépen, szintén az internet segítségével megpróbálhatjuk azonosítani. Részletes kimutatást készíthetünk konfigurációnkról, bár ehhez – szerintünk – felesleges az internetelérés, mégis ott kapjuk meg a végeredményt. A termék regisztrálásakor ehhez való saját fiókunk is létrejön a DriverMax webhelyén.

 

drivermax_signed_.jpg

Megtudhatjuk, melyik driver lett hitelesítve, és melyik nem

 

Ha azt tervezzük, hogy átállunk a Vistára, vagy bővíteni szeretnénk hardverünket, akkor a vistás pontszámok alapján kiválaszthatjuk a legjobb eszközt gépünkbe (elsősorban a processzorok és videokártyák között nézelődhetünk).

 

*

Bár az internet a legtöbb szolgáltatáshoz elengedhetetlen, szerencsére a lényeges funkciók – így például a meghajtóprogramok importálása és exportálása – e nélkül is működnek. Nélkülözhetetlen alkalmazás mindazoknak, akik újra szeretnék telepíteni rendszerüket, esetleg kíváncsiak a megbízható illesztőprogramokra. Az ingyenes regisztrálás pedig csak kisebb kényelmetlenség, ennyit megér ez a szoftver.

 

 

Adatok

  • Driverek mentése és visszatöltése
  • Riportkészítés HTML-ben
  • Frissítéskereső
  • Ismeretlen eszközök azonosítása
  • Vista-hardvertippek
  • Forgalmazó: Innovative Solutions
  • Ár: ingyenes

 

 

Értékelés

Előny: egy működő rendszerből képes kimenteni és visszatölteni a drivereket

Hátrány: internetelérés kell sok funkcióhoz (néha feleslegesen) és a végleges aktiváláshoz

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.