Hirdetés

Dugig vannak kritikus hibákkal az operációs rendszereink



|

A Linux és az Android mellett az Apple és az Oracle rendszereiben is bőven volt mit foltozni.

Hirdetés

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy súlyos sebezhetőségre bukkantak a szakértők a Linux operációs rendszerben, ami pedig az Androidot és így a robotos készülékek döntő többségét is érinti. A történet persze nem ért véget, újabb rendszereket írhatunk a listára... 

Hirdetés

A nemrég megjelent iOS 9.2.1 például kilenc komoly hibát kellett, hogy befoltozzon, amelyeket a Yahoo, a Google, a Trend Micro és kisebb cégek szakemberei találtak meg. A WebKit szoftver és a libxslt hibái még azt is lehetővé tették a támadóknak, hogy kártékony kódot futtassanak a készülékeken, ha valaki meglátogatott egy-egy weboldalt. 

Szintén sok hibajavításról olvashatnak a Mac gépek tulajdonosai. Az ugyancsak nemrég megjelent OS X-frissítés sok hasonló problémát orvosolt, ugyanakkor a Gatekeeper-hibák teljes egészét még mindig nem foltozta be a vállalat. 

Szintén a listára lehet írni az Oracle-t, ami kénytelen volt 248 biztonsági hibát kijavítani. Ezek a Javát, az Oracle Database-t és az E-Business Suite-ot is érintették. Az utóbbiban 68 olyan hiba volt, amit még távolról is ki lehetett használni. Az Oracle a patchek azonnali letöltését javasolja. 

A történések remekül jelzik, hogy 2016-ban minden eddiginél jobban kell majd a biztonságra koncentrálni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.