Hirdetés

E-mailes pénzutalással újított a Square



|

Egyelőre csak az Egyesült Államokban működik a szolgáltatás.

Hirdetés

Hordozható kütyükön még a pénzátutaláshoz hasonló egyszerű műveletek is problémásak tudnak lenni, hiszen a bankok többségének nincs mobilos alkalmazása, a netbankos felületek pedig még a keménymagos buddhisták türelmét is próbára tudják tenni. Ennek megoldására az Egyesült Államokban tegnap elindult a Square Cash szolgáltatás, amellyel szimpla e-mailben lehet pénzt átutalni.

Hirdetés


A művelet rendkívül egyszerű: a levelezőkliensben meg kell adni a címzett e-mail címét, a másolat mezőben a „cash@square.com”-ot kell feltüntetni, a tárgy sorba az átutalni kívánt összeg mennyisége kerül, végül pedig opcionálisan a levéltestben üzenet is hagyható a másiknak.


A levél szélnek eresztése után a Square küld egy megerősítő e-mailt, a kapott linkre elnavigálva az e-mail címet össze lehet kötni a bankkártyával, azaz jelszóval védett felhasználói fiókot sem kell létrehozni a szolgáltatás használatához. Amennyiben a fogadó felet nem ismeri a Square Cash, akkor az is kap egy „regisztrációs” üzenetet.


A Square szerint a szolgáltatás teljesen biztonságos, azonban elektronikus levelezés esetén a küldő e-mail címe könnyen meghamisítható, a vállalat pedig nem volt hajlandó részleteket elárulni a csalások megakadályozására kitalált megoldásáról. Egyelőre nem tudni, hogy a Cash mikor válhat nemzetközileg elérhetővé, a teljesen ingyenes átutalások átfutási ideje 1-2 munkanap.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.