Hirdetés

EaseUS MobiSaver for Android - droid adatvédelmező



|

Nincs többé véletlen törlés miatt bekövetkező adatvesztés, a MobiSaver percek alatt visszaszerzi a meggondolatlanul kihajított állományokat.

Hirdetés

A PC World előfizetői ingyen használhatják az EaseUS programját többek között a Zoner Photo Studióval, az IObit Driver Boosterrel, az Office 365 Personal szolgáltatással és korlátlan tárhellyel egyetemben. Részletek a pcworld.hu/elofizetes oldalon.

Információkat tároló digitális eszközeink használata során a kelleténél sajnos gyakrabban fordul elő, hogy egy véletlen kattintással fontos adatokkal teletűzdelt dokumentumokat semmisítünk meg, vagy épp családi nyaralásunkon készült képeink egész seregét küldjük feledésbe. Szerencsére egy kis szoftveres közreműködéssel mindenféle különösebb háttértudás nélkül visszahozhatjuk a memóriapurgatóriumban rekedt fájlokat.

 



Az EaseUS cég MobiSaver for Android nevű alkalmazásával a Google operációs rendszerét futtató okostelefonok tárterületének rejtett szektoraiból csalhatjuk elő néhai dokumentumaink szellemképként hátramaradt lenyomatait. Sajnos a mélyreható, rendszerszintű vizsgálat miatt telefonunk alapvetően blokkolni fogja az alkalmazást, tehát kizárólag root-jogok birtokában élvezhetjük az adatmentő program szolgáltatásait.

Ha nem tudjuk hogyan rootoljunk, látogassuk meg az EaseUS vonatkozó oldalát. Amint az ellenőrizni kívánt készülék felett teljes hozzáféréssel rendelkezünk, és a MobiSaver program telepítésével is készen vagyunk, indítsuk el a szoftvert. A nyitó ablakban néhány utasítást találunk, amelyek közül az első a telefonunk csatlakoztatására szólít fel. Mielőtt ezt megtennénk, nulladik lépésként kapcsoljuk be mobilunkon az USB hibakeresési módot (melyet a [Beállítások] menü, [Fejlesztői lehetőségek] menüpontján belül találunk), hisz ha ezt a rövidke kattintást elmulasztjuk, a második lépésben egy hibaüzenetet kapunk majd, melynek hatására kezdhetjük elölről az egész folyamatot.

 



A hibakeresés aktiválását és az összekötést követően már csupán várakoznunk kell egészen addig, amíg a telefonon meg nem jelenik a SuperUser-engedélyekért könyörgő EaseUs MobiSaver szolgáltatás (ha mobilunkon alapértelmezettként minden jogosultságot kérő számára megadjuk a hozzáférést, nem biztos, hogy ez a felugró ablak előjön). Amennyiben itt zöld utat kap tőlünk a program, azonnal kezdetét veszi a kallódó bitek utáni hosszadalmas vadászat, ami a belső tárhely méretétől és telítettségétől függően akár több tíz percet is igénybe vehet.

Rejtett kincsek

Természetesen valós időben követhetjük nyomon a fájlok felfedezését, így ha menet közben megpillantjuk a találati listában azon dokumentumokat, amelyek miatt az expedíciót indítottuk, akár azonnal fel is függeszthetjük a további keresést. A program – kissé zavaró módon – a készüléken aktuálisan megtalálható állományokat is megjeleníti, ám az egyszerű jelkulcsának köszönhetően (a törölt adatok neve narancssárga, a mobilunkról is elérhető ép fájloké pedig fekete) könnyedén megállapíthatjuk, mely csoportra kell figyelmünket összpontosítanunk.

 



Szoftverük összeállításánál szerencsére gondoltak arra a készítők, hogy ne ömlesztve, hanem a megfelelő átláthatóság érdekében szeparálva jussunk a visszanyert adatokhoz (ugyanis kiterjesztés alapján osztályozva, különböző kategóriákban helyezi el őket az EaseUS applikációja). A lemezvizsgálat végeztével megkapjuk eszközünk teljes fájllistáját a rejtett dokumentumokkal kiegészülve, amelyek közül a kijelölt állományokat a Recover feliratú gombra kattintva hívhatjuk újra életre.

 

Hirdetés

 

Sajnos a megtalált adatok jelentős része szinte biztos, hogy károsodott a többszöri újraírásnak köszönhetően, ezért komolyabb méretű videók és zenék esetén meglehetősen kicsi az esélye annak, hogy épségben visszanyerjük a korábban törölt állományt. Azonban ha kisebb szöveges dokumentumokat vagy képeket szeretnénk „feltámasztani”, bizakodóbban várhatjuk a végeredményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.