Hirdetés

Egy év múlva búcsúzik a Windows XP



|

Ezzel párhuzamosan az Office 2003 terméktámogatása is megszűnik.

Hirdetés

Pontosan egy év múlva, 2014. április 8-án két mondhatni kultikus szoftverétől is végleg elbúcsúzik a Microsoft: az egyik a Windows XP operációs rendszer, a másik pedig az Office 2003 irodai programcsomag lesz. A kérdéses időponttal lejár a termékek kiterjesztett támogatási ciklusa, így a redmondi vállalat nem fog többé biztonsági frissítéseket kiadni hozzájuk.


A kettő közül nyilván a Windows XP támogatásának megszüntetése fogja képezni a komolyabb problémát, ugyanis a 2001. október 25-én a világra ráeresztett operációs rendszer még mindig nagyon komoly felhasználói bázissal rendelkezik: hazánkban a Gemius Ranking adatai alapján márciusban 40,23 százalékos volt a részesedése, míg globális szinten a StatCounter szerint – szintén a harmadik hónapban – 23,38 százalékot hasított ki a tortából.


Ugyan hazai és nemzetközi szinten is viszonylag egyenletesen és folyamatosan csökken a Windows XP részesedése, ám a támogatás megszüntetésének idejére a fenti értékek jobb esetben is valószínűleg csak megfeleződni fognak – valószínűleg most jött el az ideje, hogy az újabb Windowsra költeni már nem kívánók próbát tegyenek a Linuxszal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.