Hirdetés

Egy év múlva vége a Windows Vista támogatásának



|

Jövő áprilisban formálisan is nyugdíjba vonul a rendszer.

Hirdetés

Érdekes vitákat lehet folytatni arról, hogy végső soron a Windows Vista mekkora bukás volt a Microsoft számára. A 2006 novemberében elkészült, de széles körben csak 2007 januárjának végén elérhetővé vált operációs rendszer nem tudta leváltani az addigra már 5 éve piacon lévő Windows XP-t, ám ennek nem csak a rengeteg bug és magas rendszerigény volt az oka, hanem a nulláról újraírt meghajtómodell miatt hiányzó driverek is alaposan kivéreztették a platformot. A 2009-ben kiadott utódja viszont remekül sikerült, a Windows 7 továbbra is a világ legnépszerűbb számítógépes operációs rendszere.

Hirdetés


A Neowin rámutatott, hogy pontosan egy év múlva végleg nyugdíjba vonul a Windows Vista. Az általános támogatása 2012. április 12-én szűnt meg, a kiterjesztett terméktámogatása pedig 2017. április 11-én ér majd véget. Onnantól kezdve biztonsági frissítések sem érkeznek majd az operációs rendszerhez, formálisan is nyugdíjba vonul a hírhedt szoftver.


A kiterjesztett támogatás megszűnése után a Windows Vista rendszerű PC-kkel rendelkezőknek mindenképp érdemes átváltaniuk egy másik operációs rendszerre. Szerencsére az XP-s sorstársaiktól eltérően megvan az esélye, hogy akár Windows 10 is futtatható a hardvereiken, azaz nem csak Linux-disztribúciók közül válogathatnak. Persze érdemes átgondolni, hogy mennyire éri meg friss operációs rendszert licencelni a sok-sok éve használt hardvereikhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.