Hirdetés

Egy helyben toporog a Windows 10 piaci részesedése



|

A statisztikák alapján teljesen elfogyott a korábbi nagy lendület.

Hirdetés

A Windows 10-re való ingyenes frissítési akció egy éven keresztül volt elérhető a Windows 7 és Windows 8.1 rendszerű számítógépeket használók számára. A vártnak megfelelően akarva vagy akaratlanul százmilliók éltek a frissítési lehetőséggel, majd az akció befejezése után azonnal és drámain lelassult az OS terjedése. Az ingyenes frissítési időszak alatt bő 350 millió eszközön landolt a Windows 10, az azóta eltelt olyan fél évben viszont "csak" 400 millióig emelkedett az érték.


Hirdetés


A StatCounter globális információi alapján a számítógépeken futó Windows operációs rendszerek körében a Windows 10 olyan 28,2 százalékos részesedéssel rendelkezett a frissítési akció vége táján, idén januárra pedig 32,9 százalékig emelkedett a része. A szolgáltatás szerint hazánkban még ennél is rosszabbul áll az OS szénája: a tavaly júliusi 20,1 százalék után volt egy komolyabb visszaesés, januárra pedig csak 23,2 százalékig erősödött a termék. Globálisan és hazánkban is messze a hetes a legnépszerűbb Windows: januárban nemzetközileg 47,4 százalék, míg Magyarországon 55,6% használta.



A Microsoft természetesen kommentálta a helyzetet: a vállalat elégedett a Windows 10 terjedésének ütemével, azonban már nem számít rá, hogy a korábbi célkitűzésnek megfelelően sikerül 2018-ig 1 milliárdra felsrófolni a Windows 10-et futtató eszközök számát. A Microsoft szerint a tervnek részben az okostelefonos divízió átszervezése tett keresztbe.


(Forrás: Guru3D, Myce, StatCounter)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.