Hirdetés

Egy milliárd RFID-kártya veszélyben



|

Hackelhetőek és lemásolhatóak a fizetésre is használt kártyák.

Hirdetés

 

mifare.jpg
A rádiófrekvenciás azonosításon alapuló technológia nagy veszélyben van, ugyanis könnyen sebezhető, mint az kiderült két biztonsági kutatócsapat munkájából.

 

A világon több mint 1 milliárd olyan RFID-kártya van, amely a Mifare Classic chipre épül. Ezeknek a titkosítását sikerült könnyedén feltörnie a két csapatnak.

 

Ezeket a kártyákat széleskörben használják a világ minden pontján, Hollandiában például a nemzeti fizetési rendszer alapjaként alkalmazzák.

 

A hackerek a titkosítás feltörése után könnyedén le is másolhatják a kártyákat, így bár a technológia nagyléptékben fejlődik, óriási veszély leselkedik használóira. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.