Hirdetés

Egy népszerű vírusirtó frissítése tönkreteszi a Windowst - itt a megoldás



|

Az Avira elnézést kér ügyfeleitől, amiért a vírusirtójuk legújabb frissítése tiltólistára tette többek közt a Windows működéséhez szükséges alapvető folyamatokat.

Hirdetés

Hétfőn jelent meg az Avira Professional Security, Avira Internet Security 2012 és az Avira Antivirus Premium 2012 frissítése, amelyről elég hamar kiderült, hogy nem sikerült túl fényesen. Rövid idővel a kiadás után máris érkeztek az első panaszok, amelyek szerint a frissítés tönkretette a Windowst, mivel többek közt a iexplorer.exe, rundll32.exe, cmd.exe, regedig.exe, illetve notepad.exe folyamatokat károsnak ítélte meg, így letiltotta azokat. Nem kell hozzá nagy szakértelem, hogy az ember észrvegye, ezzel gyakorlatilag az egész rendszert sikerült megbénítani.

Az Avira gyorsan válaszolt egy Service Pack 0 (SP0) csomaggal, amelyben javították a ProActiv rendszerfigyelő komponens kínos hibáit. Közben a cég közleményben jelezte, hogy mélyen sajnálják az incidenst, és a kellemetlenségeket, amelyeket a felhasználóknak okoztak. A probléma megoldása legalább egyszerű: a szoftvert megnyitva rá kell nyomni a vírusvédelmi szoftver frissítésére parancsra, ezek után elvileg már minden korábbi tiltás megszűnik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.