Hirdetés

Egy szelfiről is ellophatják az ujjlenyomatod



|

Egy japán intézet professzora szelfis fotókról használta fel emberek ujjlenyomatait.

Hirdetés

A modern okostelefonjaink kamerái egyre jobbak, mindennek viszont akár hátránya is lehet. Egy japán kutató szerint a képek már annyira jók, hogy lehetővé teszik bárkinek azt, hogy ellopják róluk az ujjlenyomatokat. 

Hirdetés

Isao Echizen, a Japanese National Institute of Informatics professzora elárulta, hogy sikeresen gyűjtött be ujjlenyomatokat olyan képekről, amelyeken emberek ujjai láthatóak, három méteres távolságig fotózva. 

A professzor különösképp a békejel használata ellen figyelmeztet, a trend elsősorban Japánban nagyon népszerű. 

Az intézet csapata egyébként egy lopásgátló technológiát is kifejlesztett, ami nem csak elfedni képes az ujjlenyomatokat, de a lefotózottakat meg is hamisítja. 

Bár az ujjlenyomatok ilyen módon lopása még új dolognak számít, és nem használják a támadók tömegesen, a professzor szerint az ujjlenyomataink és a szemeink egyedisége óriási gyengeséget jelent majd a modern biometrikus védelmi eljárások terén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.