Hirdetés

Egy vagyont veszít a Microsoft az iOS-es Office miatt



|

Állítólag már csak rá kell bólintson Nadella, és évi plusz 2,5 milliárdot keres a Microsoft.

Hirdetés

A Reuters értesülései szerint a Microsoft zsebében már ott lapul egy teljes mértékben mobil felületre szabott Office programcsomag, amit kifejezetten az iPadre és az iPhone-ra fejlesztettek. Állítólag már csak az hiányzik a megjelenéshez, hogy Satya Nadella rábólintson. Az Apple készülékekre írt Office-ra márpedig égető szükségük van, az elemzők szerint ugyanis évente átlagosan 2,5 milliárd dollárt buknak a hiányán. 

Hirdetés

Mivel a redmondiak a mai napig nem léptek érdemben, sok helyen már elkezdtek átállni az olcsóbb vagy ingyenes, egyszerűbb és érintésre optimalizált alkalmazásokra, mint például a gyakran példaként felhozott Quip. Mindebből nyilvánvalóvá vált, hogy lényegtelen, mit gondol a Microsoft az iPadről, és mennyire tudja lejáratni a reklámjaival, összességében sokat bukik azon, hogy nem próbálja meg minden erejével belakni a tabletet a saját szolgáltatásaival. 

Valamilyen változás mindenesetre úgy tűnik már elindult a Microsoft berkeiben, ugyanis nem is olyan régen derült ki, hogy a maces felhasználók hamarosan új Office programcsomagnak örülhetnek, és az Apple-ös platformokra pedig különálló, ingyenes OneNote is jár majd, hátha sikerül megelőzni az Evernote-ot és társait. A jelentések szerint a listához az iOS-es Office-t is hozzá lehet írni.

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.