Hirdetés

Egyre bugosabb a Linux kernel



|

Meglepő kijelentést tett az operációs rendszer kernelének vezető fejlesztője

Hirdetés

6-os Linux magban rohamosan növekszik a hibák száma.

"Úgy hiszem, hogy a 2.6-os kernel egyre hibásabb lesz. Úgy tűnik, hogy a hibák gyorsabban gyarapodnak, mint azokat javítani tudjuk", jelentette ki Morton. Kiemelte azonban, hogy ezt még statisztikailag nem igazolták ugyan, de a hibákról szóló e-mailek száma aggasztóan nőtt. Ha feltevése beigazolódik, a kernel fejlesztését ideiglenesen leállítják, hogy a felgyűlt hibákat ki tudják gyomlálni a rendszerből.

Morton nagy gondnak látja, hogy a hibák jelentős részi régi perifériák meghajtóiban található, s a mai kernelfejlesztők, akik sokszor a hardvergyártók alkalmazásában állnak, nem látnak motivációt abban, hogy kijavítsák a régi hibákat.

"Meg tudom érteni, hogy ha egy kernelfejlesztő nem akar foglalkozni az 5 évvel ezelőtt gyártott hardver meghajtójában lévő hibával, hiszen már nem is gyártják, nem is árulják azt. A gond persze az, hogy ettől még sokan használhatják, így a hiba sok helyen kritikus lehet", mondta Morton.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.