Hirdetés

Egyre erősebb az Internet Explorer



|

Újból 55 százalék felett a böngésző nemzetközi részesedése.

Hirdetés

A végfelhasználói szempontból kimondottan jóra sikeredett Internet Explorer 9-cel a Microsoftnak láthatóan sikerült megmentenie az egykoron szinte minden piacon első számú webböngészőjét, a Net Market Share információi alapján augusztustól kezdve stabilan nő a redmondiak szoftverének részesedése. Február végére az Internet Explorer globális szinten 55,82 százalékot hasított ki a tortából, az érték utoljára 2011 júliusában volt ilyen magasságban.


A portál szerint a Firefox tavaly január óta folyamatosan tartja a körülbelül 20 százalék körüli részesedést, míg a Chrome része februárban 16,27 százalékra csökkent, utoljára 2011 szeptemberében volt ilyen alacsony a Google szoftverének használata. A Safari részesedése három hónapja 5,24 százalékon stagnál, az Operáé a tavaly májusi 1,57 százalékos mélypont után folyamatos növekedéssel már 1,82 százalék.


A specifikusan hazai adatok ettől alaposan eltérnek: a Gemius Ranking szerint a piacvezető Firefox jó ideje olyan 41 százalék környékén stagnál, a Chrome lassan de töretlenül falva a piacot már olyan 33 százaléknál tart, az Internet Explorer részesedése folyamatosan csökken (a múlt héten kicsit 16 százalék felett volt), az Opera és Safari pedig 2,4 és 0,8 százalékok környékén stagnálnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.